Lihatoodete külmutamine on kodudes üsnagi levinud tegevus - just nii hoitakse liha kauem kasutuskõlblikuna. Aga kas sa tead, kui kaua liha tegelikult sügavkülmikus hoida tohib? Kas seda võib veel näiteks poole aasta pärast ilma terviseriskideta tarbida? Lihatoodete külmutamine on kodudes üsnagi levinud tegevus - just nii hoitakse liha kauem kasutuskõlblikuna. Aga kas sa tead, kui kaua liha tegelikult sügavkülmikus hoida tohib? Kas seda võib veel näiteks poole aasta pärast ilma terviseriskideta tarbida? Ameerika Ühendriikide põllumajanduse eksperdid kinnitavad, et liha külmutamine ennetab selliste mikroorganismide kasvamist, mis toidu roiskumist või toidumürgitust tekitada võivad. Küll aga kehtib see vaid täpselt -17 kraadi juures külmutatud toiduainete puhul. Aastaid -17 kraadi juures sügavkülmas olnud toiduained ei pruugi su tervisele küll halvasti mõjuda, kuid kohe päris kindlasti kannatavad nende maitseomadused. Kõik toored ja täiesti töötlemata lihatooted tuleks hiljemalt peale aastast külmutamist minema visata. Hakkliha puhul on ajaliseks piiriks neli kuud. Töödeldud liha puhul on ajalimiit kolm kuud. Eksperdid soovitavad kõigil, kes nii enda kui oma pereliikmete tervisest vähegi hoolivad, sügavkülmikusse pandavate toiduainete peale märkida ka kuupäev, millal see sinna pandi - ainult nii saab kindel olla, et külmutatud toiduainetest valmistatud maitsev õhtusöök sööjate tervisele halvasti ei mõjuks! womansday.com
Elisabeth Atamanski — FOTO: Elisabeth Atamanski/Instagram EKSKLUSIIV Köök ja söök ERATREENER ELISABETHI toidunipp: mis on hea valik hommikusöögiks
Maskis laulja, Nele-Liis Vaiksoo — FOTO: AS All Media Eesti Lahedat lugemist Finaalsaate eel langetas maski võluv Kiisu!
— FOTO: Nordenbeauty.ee Sisuturundus Telenägu Anneli Lahe: „Ma tahtsin vaadata, et kas ma nädalaga saan selle seeliku luku kinni! Sain!“
Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma? — FOTO: Serenita Sisuturundus Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma?