SALEDA TALJE PATUVABA maasika-magustoit

5 kommentaari
SALEDA TALJE PATUVABA maasika-magustoit

Kui sa soovid olla tervislik ning süüa täisväärtuslikku toitu, millest organism kasulikke aineid ja vitamiine omastab, siis tasub eelistada puhast ja kvaliteetset toorainet ning muidugi hooajalist kaupa. Praegusel ajal on maasikad tõeliselt head ja neid võib tarbida lausa kilode kaupa, sest figuurile need halba ei tee.

Kui sa soovid olla tervislik ning süüa täisväärtuslikku toitu, millest organism kasulikke aineid ja vitamiine omastab, siis tasub eelistada puhast ja kvaliteetset toorainet ning muidugi hooajalist kaupa. Praegusel ajal on maasikad tõeliselt head ja neid võib tarbida lausa kilode kaupa, sest figuurile need halba ei tee.

Maasikamagustoit sobib suveilmadega ideaalselt kokku ja seda võib nautida nii hommikul, päeval kui ka õhtul. Valmistamine on imelihtne, ent arvestada tuleks kindlasti sellega, et valmimiseks vajab see maius pisut külmkapis seismist, et chia seemned jõuaksid paisuda.

Maasikamagustoit (kolmele):

150 grammi maasikaid (ka vaarikad sobivad)

2 dl paksu konsistentsiga kreeka jogurtit

1,5 dl kookospiima

2 sl kvaliteetset vedelat mett

3-4 sl chia seemneid

Tee nii: blenderda maasikad, kreeka jogurt, kookospiim ja mesi. Segu peaks tulema üsnagi vedel – umbes jogurtilaadne. Kui see on liiga paks, siis lisa kookospiima. Kui oled saanud sobiva konsistentsi, siis sega sisse chia seemned – seda tuleb teha rahulikult ja põhjalikult, et kõik seemned ilusti segatud saaksid – nüüd aseta segu kümkappi vähemalt viieks tunniks, pigem hoia üleöö. Chia seemned paisuvad ja muudavad magustoidu paksuks ning just sel põhjusel peaks alguses segu olema pigem vedel, sest muidu ei saa chia seemned paisuda – neil on vaja vedelikku, mida endasse koguda.

Karin Karu