SALEDA TALJE SALAJASE lisandiga hommikupuder!

10 kommentaari
SALEDA TALJE SALAJASE lisandiga hommikupuder!

Hommikusöök on päeva kõige tähtsam toidukord ning siinkohal on oluline süüa täisväärtuslikku toitu, mis annab kehale kütust ja hoiab kõhu mitmeks tunniks täis. Erinevad pudrud on head just seetõttu, et need sisaldavad aegalselt imenduvaid süsivesikuid ja mineraalaineid ning teatud määral ka valku.

Hommikusöök on päeva kõige tähtsam toidukord ning siinkohal on oluline süüa täisväärtuslikku toitu, mis annab kehale kütust ja hoiab kõhu mitmeks tunniks täis. Erinevad pudrud on head just seetõttu, et need sisaldavad aeglaselt imenduvaid süsivesikuid ja mineraalaineid ning teatud määral ka valku.

Kuid just valkudele mõeldes võiks pudrule leida lisandi, mis selle toidugrupi väärtust tõstaks ja siinkohal tulebki mängu salajane lisand, mida tarbivad paljud fitnessinaised üle kogu maailma ja muidugi ka siin Eestis.

Mis on see rohkelt valku sisaldav saleda talje lisand, mis muudab pudru mõnusalt kohevaks ja tõstab selle toitaineväärtust, andes samas vähe kaloreid? Selleks on munavalge! Jah, just munavalget lisatakse putrudele ja tulemuseks on üks tõeliselt toitainerikas hommikusöök, mis aitab lihaseid kasvatada ja keharasva madalamaks ajada.

Muidugi võib pudrule lisada ka terve muna, ent munakollane annab pudrule natuke tugevama muna maitse ja see ei pruugi kõigile meeldida. Teisalt on pudru juba ise üsnagi energiarohke ehk kaloririkas, seega munavalge sobib paremini.

Toome ka mõnusa retsepti (ühele):

55-60 grammi täisterakaerahelbeid
100 grammi ehk kolm munavalget
0,4 l piima (poole kogusest võid veega asendada)
1 sl maapähklivõid või mõnda head õli (kõrvitsaseemne-, kanepiseemne-, Kreeka pähkli, mandliõli)
pisut meresoola

Tee nii:

Keeda kaerahelbeid piimas vastavalt pakendil ettenähtud juhistele ja paar minutit enne pudru valmimist lisa potti ettevaatlikult, samal ajal pidevalt segades, munavalged. Sega korralikult ja lase paar minutit veel podiseda, lisa lõpus sool ja võta pott tulelt. Serveeri maapähklivõi või tavalise võiga.

Selline hommikusöök sisaldab ligikaudu 30 grammi valku ning see on optimaalne valgukogus, mida ühe toidukorraga tarbima peaks, sest rohkem organism korraga valke omastada ei suuda. Lisaks saab organism siit aeglaselt imenduvaid süsivesikuid, kiudaineid, häid rasvu ja vitamiine. Kindlasti ära jäta pudrule maapähklivõid või õli lisamata, sest see rasv aitab organismil pudrus sisalduvaid toitaineid paremini omastada.

Karin Karu