Soe suvikõrvitsa-salat kirsstomati ja mozzarellaga

29 kommentaari
Soe suvikõrvitsa-salat kirsstomati ja mozzarellaga

Täna segasin wok-pannil kokku suvikõrvitsa koos baklažaaniga. Suvikõrvits nõuab enda kõrvale ohtralt küüslauku, baklažaan aga juustu. Värviks kirsstomatid, maitset tõstab nii valge kui punane sibul ja rohkelt juba oma aia rohelisi salateid ja ürte. Niisugune lihtne soe köögiviljasalat sobib nii ürdise kana ja riisiga kui lihtsa grillvarda juurde. Kes soovib, lisab ka jupikese tšillipipart.  

Suvikõrvits on mu suur lemmik ja ma ei jõua seda augustikuud ära oodata, kui oma aed rikkalikult suvikõrvitsat pakkuma hakkab. Siis leiab meie pere menüüst mõne toreda köögiviljaroa iga päev. Praegu tuleb sammud ikka poodi seada, nii nagu ehk enamik, kes rohenäpud ei ole. Rikkalik ürdiaed aknalaual on ehk popimgi ja tore on proovida erinevaid rohelisi maitsetaimi paljudes suvistes roogades. 

Täna segasin wok-pannil kokku suvikõrvitsa koos baklažaaniga. Suvikõrvits nõuab enda kõrvale ohtralt küüslauku, baklažaan aga juustu. Värviks kirsstomatid, maitset tõstab nii valge kui punane sibul ja rohkelt juba oma aia rohelisi salateid ja ürte. Niisugune lihtne soe köögiviljasalat sobib nii ürdise kana ja riisiga kui lihtsa grillvarda juurde. Kes soovib, lisab ka jupikese tšillipipart.

 

2 suvikõrvitsat

1 baklažaan

4 suurt küüslauguküünt

10 kirsstomatit

1 valge sibul

1 punane sibul

2 pakki Mozzarella juustu kirsse

veidi rohelisi oliive

serveerimiseks peotäis erinevaid rohelisi salateid

tilli, rohelist sibulat, koriandrit

jupike punast tšillipipart

õli

soola, piprasegu, Vahemere ürdisegu

 

Lõika suvikõrvits ja baklažaan kuubikuteks, purusta noaseljaga küüslauk ja haki peeneks. Lõika puhastatud sibulad pooleks ja veel pooleks, siis tükelda ribadeks, tükid võivad jääda veidi suuremad. Kuumuta wok-pannil paras kogus õli. Kalla kuumale pannile suvikõrvitsa kuubikud, tükeldatud sibula ribad, purustatud küüslauk, baklažaan ja hakka vaikselt segama. Maitsestada võid ka kohe, veidi soola, piprasegu ja vahemeremaitselist ürdisegu. Nii baklažaan kui suvikõrvits imavad maitseid aplalt endasse, et võib täitsa julgelt maitsestada. Sega kuumal pannil aedvilja alt ülesse veidi aega, kuni tükid on veel terved, aga sibul muutub klaasjaks. Lisa poolitatud kirrstomatid ja lõpuks Mozzarella juustu kirsid. Vähenda kuumust ja liiguta ettevaatlikult. Soovi korral lisa tükeldatud tšillikaun. Kui vürtsikat rooga ei soovi, võid hoopiski porgandit kuumutamise algul lisada, mis sobib sinna suurepäraselt. Haki rohelisi ürte ja puista köögiviljaroale. Serveeri, kui juust on mõnusalt sulanud. Puista peale veidi erinevaid rohelisi salatilehti ja ürte. Koriander sobib sellesse köögiviljasalatisse suurepäraselt, aga kõik lihtsalt ei armasta koriandrit. Lisa veidi rohelisi oliive. 

 

Läbi suve võid proovida suvikõrvitsast erinevaid roogasid teha, lisaks porgandile võid panna paprikat või hoopiski seeni, värske kartul on samuti väga sobilik. Aga kindlasti teeme suve jooksul koos sellest ühest minu lemmikust veel mõne toreda roa.

 

Pille Viljamaa