Meie koduaedade sõstrad, nii mustad kui punased, on väga väärtuslikud vitamiiniallikad. Ja kuigi punane sõstar on äärmuseni hapukas ja mustsõstar magus-pikantselt vänge, tasuks sõstardega teha palju rohkem lihtsaid magustoite või katta pidutorte. Hea on teada, et marjad sisaldavad kasulikku pektiini, mis on oluline ainevahetusele. Vargsi tuleb hakata sügavkülmasid marjavarudest tühjendama. Nii on seekordne retsept pehme mascarpone kreemjuustuga vahukoorene rullbiskviit, kuhu nii musti kui punaseid sõstraid võib vahele ja peale panna maitse järgi. Stressi peletamiseks lisaks veel ohtralt kodumaise Kalevi tikrimaitselist piimašokolaadi mandlitega. Meie koduaedade sõstrad, nii mustad kui punased, on väga väärtuslikud vitamiiniallikad. Ja kuigi punane sõstar on äärmuseni hapukas ja mustsõstar magus-pikantselt vänge, tasuks sõstardega teha palju rohkem lihtsaid magustoite või katta pidutorte. Hea on teada, et marjad sisaldavad kasulikku pektiini, mis on oluline ainevahetusele. Vargsi tuleb hakata sügavkülmasid marjavarudest tühjendama. Nii on seekordne retsept pehme mascarpone kreemjuustuga vahukoorene rullbiskviit, kuhu nii musti kui punaseid sõstraid võib vahele ja peale panna maitse järgi. Stressi peletamiseks lisaks veel ohtralt kodumaise Kalevi tikrimaitselist piimašokolaadi mandlitega. Rullbiskviit:5 muna5 spl suhkrut5 spl jahuSõstrarulli täidis ja kate:1 suur pakk vahukoort250 g mascarpone kreemjuustu (Vigala)1 dl suhkrut1 tl vanillsuhkrutsidrunimahlapunaseid sõstraidmusti sõstraidriivitud šokolaadiKuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munad koos suhkruga heledaks tihedaks vahuks. Sega ettevaatlikult munavahu hulka jahu. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga, vala hele tainas küpsetuspaberile, küpseta kuni 10 minutit. Sea valmis puhas küpsetuspaber. Kummuta valmis biskviit teisele paberile, eemalda eelmine paber ettevaatlikult. Keera paberiga koos rulli ja lase maha jahtuda. Kreemi jaoks tõsta mascarpone kreemjuust varem tuppa sooja. Sega pehme kreemjuustu hulka veidi suhkrut. Vahusta vahukoor suhkru ja vanillsuhkruga, sega mascarponega kokku, pigista veerandikust sidruniotsast kreemi sisse mahla. Hõõru pool klaasi mõlemaid sõstraid vähese suhkruga peeneks, lisa kreemile. Suhkrukogust saab igaüks ise reguleerida. Keera jahtunud rullkook lahti ja määri osa kreemist biskviidile. Puista ühtlaselt üle külmunud punaste ja mustade sõstardega ja riivitud šokolaadiga. Keera paberi abil ettevaatlikult uuesti rulli, pane mõneks tunniks külma tahenema. Serveeri suurel kaunil taldrikul, lõika rull pooleks, eemalda otsatükid, kaunista järelejäänud kreemiga, sõstarde ja riivitud šokolaadiga. Sõstrad panevad silmad särama!Pille Viljamaa
Adriana Viks abikaasa Hannesega — FOTO: Adriana Viks/Instagram EKSKLUSIIV Suhted ja seks ADRIANA VIKS kirglikust abielust Hannesega: me leiame kompromisse ka intiimsemate teemade osas
mees ja naine kohtingul — FOTO: 123rf.com Suhted ja seks 7 KÜSIMUST, mida mehelt esimesel kohtingul küsima peaks
Kaia Triisa ja Koit Toome — FOTO: Kaia Triisa/Instagram Seltskonnauudised IMEARMAS VAATEPILT: KOIT TOOME poeg läheb iga päevaga üha enam oma isa nägu
Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma? — FOTO: Serenita Sisuturundus Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma?