Reklaam sulgub sekundi pärast

Sõstrarull mascarpone-vahukreemiga

Meie koduaedade sõstrad, nii mustad kui punased, on väga väärtuslikud vitamiiniallikad. Ja kuigi punane sõstar on äärmuseni hapukas ja mustsõstar magus-pikantselt vänge, tasuks sõstardega teha palju rohkem lihtsaid magustoite või katta pidutorte. Hea on teada, et marjad sisaldavad kasulikku pektiini, mis on oluline ainevahetusele. Vargsi tuleb hakata sügavkülmasid marjavarudest tühjendama. Nii on seekordne retsept pehme mascarpone kreemjuustuga vahukoorene rullbiskviit, kuhu nii musti kui punaseid sõstraid võib vahele ja peale panna maitse järgi. Stressi peletamiseks lisaks veel ohtralt kodumaise Kalevi tikrimaitselist piimašokolaadi mandlitega.

Meie koduaedade sõstrad, nii mustad kui punased, on väga väärtuslikud vitamiiniallikad. Ja kuigi punane sõstar on äärmuseni hapukas ja mustsõstar magus-pikantselt vänge, tasuks sõstardega teha palju rohkem lihtsaid magustoite või katta pidutorte. Hea on teada, et marjad sisaldavad kasulikku pektiini, mis on oluline ainevahetusele. Vargsi tuleb hakata sügavkülmasid marjavarudest tühjendama. Nii on seekordne retsept pehme mascarpone kreemjuustuga vahukoorene rullbiskviit, kuhu nii musti kui punaseid sõstraid võib vahele ja peale panna maitse järgi. Stressi peletamiseks lisaks veel ohtralt kodumaise Kalevi tikrimaitselist piimašokolaadi mandlitega.

Rullbiskviit:

5 muna
5 spl suhkrut
5 spl jahu

Sõstrarulli täidis ja kate:

1 suur pakk vahukoort
250 g mascarpone kreemjuustu (Vigala)
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
sidrunimahla
punaseid sõstraid
musti sõstraid
riivitud šokolaadi

Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munad koos suhkruga heledaks tihedaks vahuks. Sega ettevaatlikult munavahu hulka jahu. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga, vala hele tainas küpsetuspaberile, küpseta kuni 10 minutit. Sea valmis puhas küpsetuspaber. Kummuta valmis biskviit teisele paberile, eemalda eelmine paber ettevaatlikult. Keera paberiga koos rulli ja lase maha jahtuda.

Kreemi jaoks tõsta mascarpone kreemjuust varem tuppa sooja. Sega pehme kreemjuustu hulka veidi suhkrut. Vahusta vahukoor suhkru ja vanillsuhkruga, sega mascarponega kokku, pigista veerandikust sidruniotsast kreemi sisse mahla. Hõõru pool klaasi mõlemaid sõstraid vähese suhkruga peeneks, lisa kreemile. Suhkrukogust saab igaüks ise reguleerida. Keera jahtunud rullkook lahti ja määri osa kreemist biskviidile. Puista ühtlaselt üle külmunud punaste ja mustade sõstardega ja riivitud šokolaadiga. Keera paberi abil ettevaatlikult uuesti rulli, pane mõneks tunniks külma tahenema. Serveeri suurel kaunil taldrikul, lõika rull pooleks, eemalda otsatükid, kaunista järelejäänud kreemiga, sõstarde ja riivitud šokolaadiga.

Sõstrad panevad silmad särama!


Pille Viljamaa