Sügisene gurmeekool vol 3: Bambu kohvi-tumedašokolaadi moussee

9 kommentaari
Sügisene gurmeekool vol 3: Bambu kohvi-tumedašokolaadi moussee

Nädalavahetusel on aega oma perele ja sõpradele kokata ka mitmekäigulist lõuna- või õhtusööki, mis tipneks maitsva ja kiirelt valmiva magustoiduga. Sügisene gurmeekool jätkub Köögikubjas Juha Rantaneni poolt Buduaarile loodud magustoidu retseptiga, mis viis keele alla. Lisaks on tegemist ka veel magusroaga, mis igati tervise- ja taljesesõbralik. Pidulikumal puhul sobiva joogisoovituse on juurde loonud Altia Eesti veiniportfelli spetsialist Helen Grutop.

Nädalavahetusel on aega oma perele ja sõpradele kokata ka mitmekäigulist lõuna- või õhtusööki, mis tipneks maitsva ja kiirelt valmiva magustoiduga. Sügisene gurmeekool jätkub Köögikubjas Juha Rantaneni poolt Buduaarile loodud magustoidu retseptiga, mis viis keele alla. Lisaks on tegemist ka veel magusroaga, mis igati tervise- ja taljesesõbralik. Pidulikumal puhul sobiva joogisoovituse on juurde loonud Altia Eesti veiniportfelli spetsialist Helen Grutop.

Vaja läheb:

300 g tumedat šokolaadi
2 spl Bambu viljakohvi
175 g võid
2 spl kakaopulbrit
6 kanamuna
120 g tuhksuhkrut
soola
serveerimiseks meelepäraseid küpsiseid

Sulata veevannil tume šokolaad. Lisa juurde Bambu viljakohvi puru. Mikserda toatemperatuuril seisnud või ning kakaopulber omavahel vahuks. Vahusta omavahel munakollased ja tuhksuhkur, seejärel eraldi munavalged vähese soolaga. Lisa või-  ja munakollase vaht šokolaadimassi hulka. Viimasena lisa kõva munavalgevaht ja sega läbi. Serveeri küpsisepadjal.

A. Vogel Bambu lahustuv ökoloogiline viljakohv

Bambu on valmistatud Alfred Vogeli originaalretsepti alusel, mis on turul juba üle 50 aasta populaarsust kogunud. Bambu ei sisalda kofeiini ja see on toodetud vaid ökoloogiliselt kasvatatud koostisainetest (sigur, tammetõrud, viigimarjad, teraviljad).

Hind orienteeruvalt 5-7 eurot.

A. Vogel ökoloogilisi tooteid müüakse Selverites, Tallinna ja Tartu kaubamajades, Stockmanis, Viimsi Marketis, Kauperis, PortArturis, Kaupmehe hulgiladudes ja mahetoodete poodides üle Eesti.

Veinisoovitus:

Nederburg Winemasters Manor House Shiraz
Valmistatud 100% käsitsi korjatud Shiraz marjast. Rubiinpunase veini kompleksne aroom on kombinatsioon tumedatest marjadest ja vürtsinootidest. Lisaks on tunda kaneeli ja parknaha nüansse. Maitse on ümar, esile tõusevad tumedad moosised marjad ja tammevanill ning tanniinid on hästi pehmed. Sobib suurepäraselt lamba ja veise sisefilee juurde, aga väga hea nautimiseks ka tumeda šokolaadi kõrvale.


Nederburg on enim auhindu pälvinud veinikoda Lõuna-Aafrikas, mille veinid tulevad sealse tähtsaima veinipiirkonna südamest Paarlist. Viinamarjad on korjatud käsitsi.
Saadaval Stockmannis, Tallinna kaubamajas ning Selveri ja Rimi kauplustes.

 

Meeldivat ja maitsvat nädalavahetust!