Sügisene gurmeekool vol 4: merikeelerull Juha Rantaneni kukeseenekastmega

5 kommentaari
Sügisene gurmeekool vol 4: merikeelerull Juha Rantaneni kukeseenekastmega

Selleks nädalavahetuseks pakub Buduaari gurmeekooli kokaks olnud Juha Rantanen maitsvat kalarulli omanimelise seenekastme lisaga. Joogisoovituseks aga Altia Eesti veinide valikust on sobivaimaks kuiv valge Lõuna-Aafrika Nederburgi vein.

Selleks nädalavahetuseks pakub Buduaari gurmeekooli kokaks olnud Juha Rantanen maitsvat kalarulli omanimelise seenekastme lisaga. Joogisoovituseks aga Altia Eesti veinide valikust on sobivaimaks kuiv valge Lõuna-Aafrika Nederburgi vein.

Merikeele rull

800 g valget kala, soovitatavalt merekeelefileed 
2 tillioksa
2 munakollast
Herbamare® ürdisoola

Lõika kalafileest 4 pikka fileeriba. Tükelda ülejäänud kala väikesteks kuubikuteks. Sega kuubikute juurde munakollased ja hakitud till. Maitsesta soolaga. Pane fooliumi peale toidukile. Aseta kalafileeribad toidukilele ja kata kalaseguga. Maitsesta soolaga. Rulli kile ja fooliumiga kõva rull. Küpseda rulle 120-kraadises ahjus 35 minutit.

Kukeseenekaste JR

50 g hakitud sibulat
20 g võid
250 g kukeseeni
20 g nisujahu
400 ml 35% vahukoort
200 ml Nederburg Lõuna-Aafrika valget kuiva veini
maitsestamiseks Herbamare® ürdisoola, valget pipart, hakitud tilli, 1 purustatud küüslauguküüs.

Prae pidevalt segades u kaks minutit poti põhjas võiga sibulakuubikud ja kukeseened (ära pruunista). Lisa nisujahu ja sega veel 1 minut. Lisa vein ja koor. Keeda keskmisel kuumusel 35 min. Tõsta kaste pliidilt ja maitsesta soola, pipra, tilli ja küüslauguga.

Herbamare Original® – vähem soola, rohkem maitset!
Herbamare®-i kasutatakse tavapärase lauasoola otsese asendajana toitude valmistamisel, lisamaks oma roogadele võrratut värskete ürtide aroomi ja maitset. Hind orienteeruvalt 4-6 eurot.
Tooteid müüakse Selverites, Tallinna ja Tartu kaubamajades, Stockmanis, Viimsi Marketis, Kauperis, PortArturis, Kaupmehe hulgiladudes ja mahetoodete poodides üle Eesti.

Veinisoovitus:

Nederburg Winemasters Manor House Sauvignon Blanc
Rikkaliku aroomi, rabarberi ja troopiliste viljade hõnguga vein, mille maitses on tunda troopilisi vilju ning karusmarja mõnusat happesust.  Parim heleda rasvase kala ja hautatud köögiviljade juurde. Samuti hea valik sushi, salatite ja kitsejuustu kõrvale. Serveerimistemperatuur 8° C

Nederburg on enim auhindu pälvinud veinikoda Lõuna-Aafrikas, mille veinid tulevad sealse tähtsaima veinipiirkonna südamest Paarlist. Viinamarjad on korjatud käsitsi.
Saadaval restoranides, Prismades, Tallinna kaubamajas ja Solarise toidupoes.