Suussulav banaani-kohvikeeks

Kas teadsid, et kohv pole pelgalt aromaatne ergutav kuum jook, vaid seda saab kasutada ka näiteks loomalihahautiste puhul, marinaadides ning magustoitudes. Proovi seda banaani-kohvikeeksi- see viib sul keele alla!
Kas teadsid, et kohv pole pelgalt aromaatne ergutav kuum jook, vaid seda saab kasutada ka näiteks loomalihahautistes, marinaadides ning magustoitudes. Proovi seda banaani-kohvikeeksi- see viib sul keele alla!
Banaani-kohvikeeks
Vaja läheb:
150g võid
3 dl suhkrut
2 muna
5 dl nisujahu
1 tl söögisöödat
2 tl küpsetuspulbrit
2-3 keskmist küpset banaani
0.5 dl külma kanget kohvi
Valmistamine:
Määri 26 cm läbimõõduga ümmargune keskelt auguga keeksivorm või suurem piklik keeksivorm võiga. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa munad ja jätka vahustamist kuni segu on õhuline. Sega teises kausis nisujahu sooda ja küpsetuspulbriga. Püreesta kahvliga banaanid ning lisa koos kohvi ja jahuseguga ülejäänud taignale, sega ühtlaseks. Vala taigen vormi ning küpseta 175 kraadi juures 45-60 minutit, olenevalt vormi suurusest. Lase enne serveerimist jahtuda. Säilita keeksi külmas, siis maitseb see kõige paremini.
Head isu!
Allikas: Kohviraamat
Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja