Suvine maasika-kohupiimakook

Suvine maasika-kohupiimakook

Kui õues sajab vihma ning meel kurb, siis võta appi maasikad, kohupiim ning rabarber ja meisterda endale üks mõnus lohutav kohupiimakook. 


Suvine kohupiimakook

Vaja läheb:

Põhi

100g võid
0,5 dl suhkrut
1 muna
2-3 dl jahu
1 dl kaerahelbeid
1/2 tl küpsetuspulbrit

Kate

1 väike ananassikonserv
2-3 peotäit maasikaid
1-2 peotäit rabarberikuubikuid
200g kohupiima
2 tl vanillisuhkrut
1 muna
0,5 dl rõõska koort
maitse järgi suhkrut
riivitud sidrunikoor

 

Valmistamine:

Taigen: Sega suhkur toasooja võiga ühtlaseks ja lisa muna. Sega omavahel kuivained ning lisa või-suhkru segule. Sõtku ühtlaseks massiks. Aseta taigen märgade kätega umbes 25cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. 

Kate: Sega kausis kohupiim, vanillisuhkur, muna ja koor. Maitsesta suhkru ja riivitud sidrunikoorega. 

Pane taigna peale maasikad ja rabarberikuubikud. Puista peale ka suhkrut, sest rabarber on väga hapu. Marjade peale kalla omakorda kohupiim ning jaga see ühtalselt ära nii, et kõik oleks kohupiimaga kaetud. Küpseta ahjus 200 kraadi juures kuskil 40 minutit. 

Serveeri koos värske maasika toormoosiga

*Proovi ka kirsside või mustikatega

 

 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja