Suvine suitsukanasalat värske kapsaga

34 kommentaari
Suvine suitsukanasalat värske kapsaga

Suvised soojad ilmad kutsuvad aeda kas siis lihtsalt grillides mõnusalt aega veetma või siis hoopis sünnipäeva ja ka kooli lõppu tähistama. Pidulistele võiks pakkuda toekama grilli kõrvale lihtsaid salateid, mille kokkusegamine ei ole kuigi raske. Värske kapsas sobib hästi ka kihilisse segasalatisse, kus tugevamat maitset annab suitsukana ja suvist värskust lisavad roosad ja valged redised. Salatile lisab särtsu eelnevalt marineeritud punane sibul.
 

Suvised soojad ilmad kutsuvad aeda kas siis lihtsalt grillides mõnusalt aega veetma või siis hoopis sünnipäeva ja ka kooli lõppu tähistama. Pidulistele võiks pakkuda toekama grilli kõrvale lihtsaid salateid, mille kokkusegamine ei ole kuigi raske. Värske kapsas sobib hästi ka kihilisse segasalatisse, kus tugevamat maitset annab suitsukana ja suvist värskust lisavad roosad ja valged redised. Salatile lisab särtsu eelnevalt marineeritud punane sibul.

 

500 g värsket kapsast

500 g suitsukana

250 g värsket kurki

punt roosasid ja valgeid rediseid

5 keedetud muna

4 tomatit

2 punast sibulat marineeritult

1 purk maisi

murulauku, rohelist sibulat, tilli, peterselli

400 g hapukoort

3 dl Provansaali majoneesi

1 dl kohvikoort

soola, piprasegu

 

Viiluta kaks punast sibulat ratasteks, sega kokku veidi õli, punase veini äädikat, maitseaineid, soola ja tasakaalusta suhkruga parajaks. Vala marinaad sibulatele ja lase nii kaua külmikus tõmmata, kuni ülejäänud salatiaineid tükeldad.

Haki värske kapsas parajateks ribadeks. Võta kaks kaussi, laual mõjub efektselt, kui üks on veidi suurem. Haki ja tükelda ained loetelu järjekorras ja hakka kaussidesse kihte seadma. Kõigepealt veidi värsket kapsast, siis suitsukana tükid, värske kurgi kuubikud, rediserattad. Keedetud muna on salatisse lihtne riivida. Tomati punased tükid ja marineeritud sibularattad, lõpuks kiht maisi. Sega kaste hapukoorest ja majoneesist, vedelda kohvikoorega, maitsesta julgelt soola, piprasegu ja rohke maitserohelisega. Vala kastet maisikihi peale ja torka pikema noaga kastmesse augud, et kaste saaks alumistesse kihtidesse valguda.

Korda kihte, alustades jälle kapsast ja lõpeta kollase maisiga. Kata kastmega, torka jälle sisse augud ja kaunista riivitud muna, maitserohelise, rediseratastega. Kui leiad aiast kauneid lillakaid murulauguõisi, sobivad ka need salatile kaunistuseks. 

Salatite tegemisel kasuta faantaasiat ja sobita kokku vahel just midagi ebaharilikku ja ongi uus lemmiksalat sündinud. Jaga mullegi oma suvesalatite nippe!

 

Pille Viljamaa