Reklaam sulgub sekundi pärast

Täidetud suvikõrvits

Varsti valmivad juba kirsid, kõrvitsad, herned ja muud mõnusad köögi- ja puuviljad. Ka suvikõrvitis katab üsna pea meie toidulauda. Hetkel küll kodukasvatatud suvikõrvitsat küll kasutada ei saa, aga poelettidelt leiad selle kerge vaevata. 

Täidetud suvikõrvits

Vaja läheb:

2 suvikõrvitsat
200g peekonit
1 suurem sibul
1 küüslauguküüs
kuskil 5-6 kirsstomatit
1-2 spl riivsaia
riivjuustu

 

Valmistamine:

Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks ning keeda 2 minutit soolaga maitsestatud vees. Uurista teelusikaga seemned ning seda ümbritsev pehme osa. Prae pannil hakitud sibul koos peekoniga, kuni sibul on muutunud klaasjaks. Lisa riivsai. Täida suvikõrvitsad peekoniseguga ning lõika nende peale poolikud kirsstomatid. Raputa peale soola ja pipart ning kõige lõpuks riivjuustu. Küpseta ahjus 200 kraadi juures kuskil 15-20 minutit. 

*Proovi ka sinihallitusjuustuga

 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja

 

[gallery ids="1912614"]