Tallegg: August ja aiapeod

Tallegg: August ja aiapeod

August viib lähemale värvilisele sügisele, kuid grilli kokkupanekuks on aeg veel ilmselgelt varane. Talleggi blogijad tartlannad Signe ja Jaanika viivad värvilised juurviljad kokku tervisliku kanafileega ning tulemuseks on vahvad ja väga maitsvad värvilised kanavardad.
Lisaks jagavad Jaanika ja Signe Talleggi kanaBLOGIs iga nädal uusi retsepte ning nippe toiduvalmistamiseks.

August viib lähemale värvilisele sügisele, kuid grilli kokkupanekuks on aeg veel ilmselgelt varane. Talleggi blogijad tartlannad Signe ja Jaanika viivad värvilised juurviljad kokku tervisliku kanafileega ning tulemuseks on vahvad ja väga maitsvad värvilised kanavardad. 
Lisaks jagavad Jaanika ja Signe Talleggi kanaBLOGIs iga nädal uusi retsepte ning nippe toidu valmistamiseks.

August pakub rikkalikult vitamiinirohkeid köögivilju, mida sobib ideaalselt miksida kanaga. Mõnus marinaad annab nii kanale kui köögiviljadele selle viimase maitsenüansi ning värvikirevad kanavardad meelitavad laua äärde kõik lapsed.
Sobib kergemaks õhtusöögiks või suviseks aiapeoks, serveerida võib nii iseseisva roana, kuid soovi korral ka riisi või näiteks kartlipüreega.

Väljatulek: 4-6 in. (sõltub sellest, kas süüa kanavardaid põhiroana või nt serveerida koos riisiga)
Valmistamisaeg ca 1h 30min (kana ja köögiviljade tükeldamine 20 min, marineerimine 30 min, vardasse lükkimine 30 min, küpsetamine 15-20 min)

Vaja läheb:
500 g Talleggi jahutatud kanafileed
puutikke
 3 väikest suvikõrvitsat
 3 väiksemat peeti
 2 paprikat
 200 g pärlsibulaid

 Marinaad:
 70 ml oliiviõli
 50 ml küüslaugu-veiniäädikat (selle puudumisel sobib ka tavaline veiniäädikas)
 2 sl vedelat mett
 1-2 tl soola
 punet
 2 küünt küüslauku
 
Tee nii:
Esmalt sega/vispelda õlist, äädikast, meest, soolast, punest ja hakitud küüslaugust kokku marinaad.
Seejärel tükelda kana suupärasteks tükkideks, lõika suvikõrvits viiludeks ja paprika tükkideks. Koori ja tükelda peet ning nõruta pärlsibulad marinaadist.
Nipp: Mida õhemad on köögivilja viilud, seda kiiremini nad läbi küpsevad. Kui soovid krõmpsumaid köögivilju, võid natuke paksemad viilud lõigata.
 
Pane köögiviljad ja kana kaussi ning vala peale marinaad. Sega kergelt läbi. Jäta vähemalt 30 minutiks külmkappi marineeruma.
Seejärel lüki kana ja köögiviljad vaheldumisi puutikkude otsa ja lao vardad ahjuplaadile. Küpseta grillrežiimil 250 kraadi juures umbes 15 minutit kuni kana on küps. Sama rooga võid aja puudusel valmistada ka panniroana, siis on küpsemise aeg pisut pikem. Vala kana ja köögiviljade segu ahjupannile ja küpseta seda aeg ajalt segades kuni kana on pehme.
 
Samuti võib rooga valmistada grillil, selleks leota enne kana ja köögiviljade lükkimist puutikke vees ja grilli vardaid grillil kuni kana on valmis.

Head isu!