Tallegg soovitab: magus ja vallatu jõuluhalg!

Tallegg soovitab: magus ja vallatu jõuluhalg!

Kuna toidunautimine algab juba silmadega söömisest, siis püüavad kõik magusameistrid oma pakutavad koogid ja tordid ilusad teha. Tallegg annab selle aasta pühadelauale idee, kuidas valmistada lisaks maitsvale ja ilusale ka veidi vallatum magusroog. Retsepti autor Talleggi peakokk Kuno Kitsing.

Kuna toidunautimine algab juba silmadega söömisest, siis püüavad kõik magusameistrid oma pakutavad koogid ja tordid ilusad teha. Tallegg annab selle aasta pühadelauale idee, kuidas valmistada lisaks maitsvale ja ilusale ka veidi vallatum magusroog. Retsepti autor Talleggi peakokk Kuno Kitsing.

„Valge šokolaadi rullbiskviit pohladega“

Koostisained:

Biskviit
8 Talleggi muna
8 spl jahu
8 spl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl kartulijahu

Täidis
200 g valget šokolaadi
200 ml rõõska koort
50 g suhkrut
400 g kohupiima
100 g pohli
0,5 l pohlamoosi
50 g piparkooke purustatult
Vanilliessentsi

Glasuur
200 g valget šokolaadi
100 ml rõõska koort
125 g tuhksuhkrut

Valmistamisjuhis:
Biskviidimass
Biskviidi valmistamist alusta munakollaste eraldamisest munavalgetest. Vahusta munakollased koos suhkruga. Seejärel vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega munakollased tasapisi valgete hulka, pidevalt alt üles segades.
Sega jahu hulka küpsetuspulber ja kartulijahu. Lisa saadud jahusegu vahustatud munamassile vähehaaval, raputades seda läbi sõela.
Vala biskviidimass ahjuplaadile umbes 2 cm paksusele ning küpseta eelkuumutatud ahjus 200 C kraadi juures umbes 15–20 minutit.

Täidis
Täidise jaoks sulata vesihaudel šokolaad. Sega sulanud šokolaadi hulka kohupiim ning lisa paar tilka vanilliessentsi.
Vahusta vahukoor suhkruga ning lisa see šokolaadi-kohupiima segule. Seejärel lisa massile purustatud piparkoogipuru ja terved pohlad.

Biskviidi lõppviimistlus
Niisuta biskviidi üks külg pohlamoosiga. Seejärel määri sellele täidis ca 1-1,5 cm paksuse kihina. Keera rullbiskviit rulli.

Glasuuri jaoks sulata vesihaudel šokolaad koos rõõsa koorega. Kui šokolaad on sulanud koorega ühtlaseks massiks, sega hulka tuhksuhkur ja jäta segu pooleks tunniks jahedasse tahenema.
Määri glasuur rullbiskviidile. Kaunista pealt riivitud šokolaadipuruga ja lisa täiendavalt piparkoogipuru ning pohli.

Pühadelaua lihapraad vali maitsvate Talleggi uudistoodete hulgast. Vaata valiku galeriist!

Kergemaid pühi! soovib: Tallegg