Valge pehme lumi katab lõpuks maad. Saab nautida lihtsalt jalutamist talvises metsas või võtta tõsisemalt ette talverõõmude peaosalised: kelgud ja suusad. Härmatanud oksad maalivad kaunist talvepilti. Kui külalised tulemas või tuju perele midagi küpsetada, tasub nädalavahetusel üks lihtne kirsi-šokolaadikook valmistada. Väikeseks käeviipeks ka peagi algavale Draakoniaastale. Valge pehme lumi katab lõpuks maad. Saab nautida lihtsalt jalutamist talvi-ses metsas või võtta tõsisemalt ette talverõõmude peaosalised: kelgud ja suusad. Härmatanud oksad maalivad kaunist talvepilti. Kui külalised tulemas või tuju perele midagi küpse-tada, tasub nädalavahetusel üks lihtne kirsi-šokolaadikook valmistada. Väike-seks käeviipeks ka peagi algavale Draakoniaastale. Šokolaadipõhja jaoks läheb vaja: 4 muna 2 dl suhkrut 1 tl vanilliinsuhkrut veidi soola 2 spl kakaod 3 dl jahu 200 g võid 1 tl küpsetuspulbrit Katteks ja koogi vahele: 1 kirsikompott 1 Vertigo Gourmet valge šokolaadi-kirsikreem 1 suur pakk vahukoort 1 maasikamaitseline kohupiimapasta 2 spl suhkrut, 1 tl vanilliinsuhkrut Šokolaadiglasuuriks: 1 spl kakaod 1 spl suhkrut 1 spl kohvikoort 1 spl võid Põhja jaoks sulata või kastrulis, jahuta. Vahusta munad suhkru ja vähese vanilliinsuhkruga. Ühenda jahu, küpsetuspulber, kakao ja väheke soola, lisa munavahule, kõige lõpuks veidi jahtunud võisegu. Küpseta eelkuumendatud ahjus 175 kraadi juures 40 minutit ümmarguses lahtikäivas koogivormis, mille põhi on kaetud küpsetuspaberiga. Proovi küpsust tikuga, kui šokolaadipõhi valmis, keera ahjukuumus välja ja lase koogipõhjal ahjus jahtuda. Hiljem eemalda põhi koogivormist ja lase päris maha jahtuda, et saaks koogi pooleks lõigata. Immuta pooleks lõigatud koogipõhja kirsikompoti vedelikuga ja kata ühtlaselt Vertigo Gourmet valge šokolaadi-kirsikreemiga. Katteks vahusta vahukoor vähese suhkru ja vanilliinsuhkruga, sega ettevaatlikult kohupiimapastaga kohevaks kreemiks. Glasuuri jaoks sulata kastrulis või, lisa suhkruga segatud kakao ja kohvikoor, jahuta. Pane kook kokku, kaunista kreemiga, nõruta sõelal kirsid liigsest vedelikust, kaunista kirssidega ja nirista üle jahtunud šokolaadiglasuuriga. Pane külmkappi seisma, et kihid saaksid imbuda. Mõnusalt šokolaadine kook toreda kirsinüansiga koos hea tassi kohviga. Pille Viljamaa
mees ja naine kohtingul — FOTO: 123rf.com Suhted ja seks 7 KÜSIMUST, mida mehelt esimesel kohtingul küsima peaks
Seidi Voogre — FOTO: Seidi Voogre/Instagram Ilu ja mood FOTOD: SEIDI VOOGRE näitas, mida sellerimahla joomine tema näoga tegelikult teinud on
Kirsti Timmer — FOTO: TV3 Keha ja vaim NÕID KIRSTI TIMMER avaldas, mida unes ussi nägemine tegelikult tähendab
Puhitus ja IBS - miks seda just naistel rohkem esineb? — FOTO: Biocodex Sisuturundus Puhitus ja IBS – miks seda just naistel rohkem esineb?