Reklaam sulgub sekundi pärast

Talvine kirsi-šokolaadikook

Valge pehme lumi katab lõpuks maad. Saab nautida lihtsalt jalutamist talvises metsas või võtta tõsisemalt ette talverõõmude peaosalised: kelgud ja suusad. Härmatanud oksad maalivad kaunist talvepilti. Kui külalised tulemas või tuju perele midagi küpsetada, tasub nädalavahetusel üks lihtne kirsi-šokolaadikook valmistada. Väikeseks käeviipeks ka peagi algavale Draakoniaastale. 


 

Valge pehme lumi katab lõpuks maad. Saab nautida lihtsalt jalutamist talvi-ses metsas või võtta tõsisemalt ette talverõõmude peaosalised: kelgud ja suusad. Härmatanud oksad maalivad kaunist talvepilti. Kui külalised tulemas või tuju perele midagi küpse-tada, tasub nädalavahetusel üks lihtne kirsi-šokolaadikook valmistada. Väike-seks käeviipeks ka peagi algavale Draakoniaastale. 

Šokolaadipõhja jaoks läheb vaja:

4 muna

2 dl suhkrut

1 tl vanilliinsuhkrut

veidi soola

2 spl kakaod

3 dl jahu

200 g võid

1 tl küpsetuspulbrit

 

Katteks ja koogi vahele:

1 kirsikompott

1 Vertigo Gourmet valge šokolaadi-kirsikreem

1 suur pakk vahukoort

1 maasikamaitseline kohupiimapasta

2 spl suhkrut, 1 tl vanilliinsuhkrut

 

Šokolaadiglasuuriks:

1 spl kakaod

1 spl suhkrut

1 spl kohvikoort

1 spl võid

 

Põhja jaoks sulata või kastrulis, jahuta. Vahusta munad suhkru ja vähese vanilliinsuhkruga. Ühenda jahu, küpsetuspulber, kakao ja väheke soola, lisa munavahule, kõige lõpuks veidi jahtunud võisegu. Küpseta eelkuumendatud ahjus 175 kraadi juures 40 minutit ümmarguses lahtikäivas koogivormis, mille põhi on kaetud küpsetuspaberiga. Proovi küpsust tikuga, kui šokolaadipõhi valmis, keera ahjukuumus välja ja lase koogipõhjal ahjus jahtuda. Hiljem eemalda põhi koogivormist ja lase päris maha jahtuda, et saaks koogi pooleks lõigata.

Immuta pooleks lõigatud koogipõhja kirsikompoti vedelikuga ja kata ühtlaselt Vertigo Gourmet valge šokolaadi-kirsikreemiga. Katteks vahusta vahukoor vähese suhkru ja vanilliinsuhkruga, sega ettevaatlikult kohupiimapastaga kohevaks kreemiks. Glasuuri jaoks sulata kastrulis või, lisa  suhkruga segatud kakao ja kohvikoor, jahuta. Pane kook kokku, kaunista kreemiga, nõruta sõelal kirsid liigsest vedelikust, kaunista kirssidega ja nirista üle jahtunud šokolaadiglasuuriga. Pane külmkappi seisma, et kihid saaksid imbuda.

Mõnusalt šokolaadine kook toreda kirsinüansiga koos hea tassi kohviga. 

 

 

Pille Viljamaa