Tervislik vahepala: kurgi-redisesalat fetaga! Retsept

Tervislik vahepala: kurgi-redisesalat fetaga! Retsept

Palava ilmaga ei viitsi ega taha keegi köögis pikalt toimetada, ahju kasutamisest rääkimata. Praegusel hooajal on võimalik turult saada palju värsket ning maitsvat kraami, mis on ühtlasi nii tervislik kui ka värskendav. Siin on üks imelihtne salatiretsept, mida võib süüa niisama kerge vahepalana või näiteks grillitud kala kõrvale!

Palava ilmaga ei viitsi ega taha keegi köögis pikalt toimetada, ahju kasutamisest rääkimata. Praegusel hooajal on võimalik turult saada palju värsket ning maitsvat kraami, mis on ühtlasi nii tervislik kui ka värskendav. Siin on üks imelihtne salatiretsept, mida võib süüa niisama kerge vahepalana või näiteks grillitud kala kõrvale! 

Kurgi-redisesalat rukola ja fetaga!

Vaja läheb: (kahele)

1,5 suuremat kurki või 4 väiksemat kurki

8 keskmise suurusega redist

80-100 grammi fetakuubikuid

kaks peotäit (ca 50 grammi) värsket rukolat

meresoola

pipart

täisterasinepit

oliivõli

valge veini äädikat

 

Tee nii: Pese ja viiluta kurk, redised, aseta suuremasse kaussi. Pese rukola, pane kaussi ja lisa keev vesi, hoia 1 minut ja vala vesi ära. Lisa blanšeeritud rukola kurgi-redisesegule. Lisa segule fetakuubikud, sega läbi. Maitsesta soola, pipra, täisterasinepi, oliivõli ja äädikaga. Võid salatit enne serveerimist kuni tund aega külmikus hoida – pikem hoidmine muudab salati liiga vesiseks.