Tervitused Itaaliast- Pasta Carbonara

103 kommentaari

Pasta Carbonara on tuntud Itaalia pastaroog peekoni, muna ja parmesaniga. Pasta Carbonara tähendab tõlkes “söekaevuri pasta”. Pärast Teist maailmasõda, kui USA sõdurid veel Itaalias viibisid, kostitasid itaallased sõdureid just pasta carbonaraga. Kuna sõduritele roog nii maitses, viidi retsept kaasa ka Põhja-Ameerikasse. Nüüdseks on see toit võitnud paljude inimeste südamed üle kogu maailma. 

 

Pasta Carbonara

(neljale)

Vaja läheb:

200 g peekonit

1 sibul

3 muna

4 dl 35% koort

300 g penne pastat

oliiviõli

parmesani

basiilikut

pipart, soola

 

Valmistamine:

Keeda pasta rohkes soolases veel al dente ehk poolvalmis. Kurna ning aseta kuuma potti. Tükelda peekon ribadeks ning prae kergelt wok-pannil oliiviõlis. Lisa sibul ning kuumuta kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa koor ja muna ning sega korralikult. Kasuta visplit, nii ei jää muna tükki. Lõpuks lisa pasta ning sega. 

Serveeri värskelt purustatud pipra, basiiliku ja parmesaniga.

 

*Basiiliku asemel võid kasutada peterselli. 

*Proovi ka spaghetta alla carbonarat. Retseptis muutus ainult penne spagettideks.


Lahedat maitseelamust! 

 

 

Mirjam Simmer

Kokakunsti toimetaja