Tuunikala-pirukas päikese-kuivatatud tomati ja paprikaga

27 kommentaari
Tuunikala-pirukas päikese-kuivatatud tomati ja paprikaga

  Päikest tasub nüüd tõsiselt püüda, aga toidulauda saame rikastada tuunikalaga, mis sisaldab suurtes kogustes kasulikku A-, D-, E-vitamiini ja elutähtsaid oomega-3 rasvhappeid. Üks kiire kevadine pirukas tuunikalast, kus värvi ja särtsu annavad paprika ja päikesekuivatatud tomat. 
 

Kevad on kalendri järgi kohal. Päike sillerdab ja tuule paitus põsel polegi enam nii ebameeldiv. Kirjude kummikute trendikas tähelend, kui on nädalavahetusel looduses tahtmine jalutada ja vaasi mõned vibalikud mustikavarred korjata. Vette pannes tulevad mustikavartele peagi kaunid valged kellukad, mida me metsas tavaliselt ei märkagi. Ja juba on tärganud esimesed valged lumikellukesed aias.

Päikest tasub nüüd tõsiselt püüda, aga toidulauda saame rikastada tuunikalaga, mis sisaldab suurtes kogustes kasulikku A-, D-, E-vitamiini ja elutähtsaid oomega-3 rasvhappeid. Üks kiire kevadine pirukas tuunikalast, kus värvi ja särtsu annavad paprika ja päikesekuivatatud tomat. 

Piruka jaoks läheb vaja:

500 g pärmi-lehttaigent (Eesti Pagar)

1 karp tuunikala õlis

veerand punast paprikat

veerand oranži paprikat

pool punast sibulat

päikesekuivatatud tomateid

1 tomat

200 g juustu

veidi õli

Sulata pärmi-lehttaigen pakendil olevate juhiste järgi. Tuunikalal kurna õli ja suru kahvliga suuremad tükid väiksemaks. Haki punane sibul ja paprikaveerandikud, passeeri kiirelt väheses õlis pannil läbi. Haki veidi päikesekuivatatud tomatit. Pirukas võib kasutada ainult päikesekuivatatud tomatit või lisada ka ühe toore tomati, haki see väikesteks kuubikuteks. Riivi juust. Laota pärmi-lehttaigen küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Võid teha ühe suure piruka või väikseid pirukaid. Mina tegin mõlemaid. Aseta piruka keskele kõigepealt tuunikala, siis sibula-paprikasegu, päikesekuivatatud tomati tumepunased tükikesed ja tavalise tomati kuubikud, puista üle riivitud juustuga. Küpseta eelkuumendatud ahjus 220 kraadi peal kuni 15 minutit.

Pirukas sulab suus ja kasuliku kala kohustuslik kord nädalas on linnukese kirja saanud. Ja tahtmine uus kevadine pirukas taas ahju panna saabub ruttu. Rohelist kevadet!

 

Pille Viljamaa