Reklaam sulgub sekundi pärast

ÜKS ASI, mida kartulite ja sibulatega kunagi teha ei tohi

Kartulid ja sibulad kuuluvad klassikaliste juurviljade alla, mida enamus eestlasi mitmel korral nädalas süüa armastab ja tavaliselt ostetakse neid koju suuremas koguses, mis tähendab, et kodus peaks olema ka koht, kus neid hoiustada. Ja siinkohal teevadki paljud inimesed vea - kartuleid ja sibulaid hoiustatakse sageli valedel tingimustel!

Kartulid ja sibulad kuuluvad klassikaliste juurviljade hulka, mida enamik eestlasi mitmel korral nädalas süüa armastab ja tavaliselt ostetakse neid koju suuremas koguses, mis tähendab, et kodus peaks olema ka koht, kus neid hoiustada. Ja siinkohal teevadki paljud inimesed vea - kartuleid ja sibulaid hoiustatakse sageli valedes tingimustes!

Kui tomatid, paprikad ja kurgid pistetakse talvisel ajal ikka külmkappi, siis sibul ja kartul vajavad soojemat temperatuuri!

Nimelt väidab Ameerika Kartuliühing, et kartuleid ja sibulaid tuleks hoida mõõdukalt jahedal temperatuuril, ent kindlasti mitte külmkapis, kus temperatuur jääb alla seitsme soojakraadi. Mõlemad köögiviljad sisaldavad suhkruid, mis liiga madalal temperatuuril hoides kristalliseeruvad ja selle tulemusena kaotavad need juurviljad oma õige maitse ja värvuse. See juhtub, kui neid hoida temperatuuril alla seitsme kraadi Celsiuse järgi ja siinkohal räägime me tooretest kartulitest ja sibulatest.

Keedetud kartuleid ja küpsetatud sibulaid võib muidugi ka külmikus hoida!

Allikas: Huffingtonpost.com