Reklaam sulgub sekundi pärast

VABARIIGI AASTAPÄEVA retsept: rikkalik sini-must-valge magustoit klaasis

Karin Karu

Vabariigi Aastapäeva retsept
Vabariigi Aastapäeva retsept — FOTO: Sandra Daškova/Instagram

Kaunid magustoidud serveeritud klaasides on tavapärasest pisut teistlaadi lähenemine ja miks mitte tehagi vahelduseks just sellised hõrgutised.

Koogimeister Sandra Daškova jagas Vabariigi Aastapäeva raames sini-must-valge maiuse retsepti.

Kogus: neljale

500g vanilliaitselit kohupiimapastat
100ml vahukoort
Suhkrut
1spl kama
1tl sinist spirulinat
Musta värvi küpsist (Domino, Drops, Oreo)
Soovi korral mustsõstra- või mustikamoosi

Tee nii:

Võta kaks kaussi, ühte pane 300g ja teise 200g kohupiimapastat. Lisa 300g kohupiimapastale kama ning sega korralikult läbi. Lisa 200g kohupiimapastale vahustatud vahukoor ning sinine spirulina. Maitsesta segu suhkruga vastavalt oma soovile. Serveeri läbipaistvasse purki või klaasi. Esimeseks kihiks pane kamaga kohupiimapasta, järgmiseks kihiks pane purustatud must küpsis. Võid lisada veel ka mustsõstra- või mustikamoosi (toormoos kõige parem). Viimaseks kihiks laota kohupiimapasta spirulinaga. Võid kaunistada veel mustikate või mustsõstardega. Naudi kohe!