Reklaam sulgub sekundi pärast

VABARIIGI SÜNNIPÄEVA RETSEPT: Helena Mangi figuurisõbralik võileivatort

Buduaar

pilt: Helena Mang

Bikiinifitnessist Helena Mang nendib, et võileivatordid on enamasti väga kaloririkkad, ent tema oma kohe kindlasti mitte.

Tordil on kaks erinevat täidist: peedi-kreeka jogurti ja muna-kodujuustu. Peal on katteks roheline herne “glasuur”. Kokku tuli minul 24x24cm kandilises lahtikäivast vormist 12 portsjonit, 1 tk 230 kcal + see, millega otsustad kaunistada. Analoogsed või-toorjuustu tordid on tavaliselt 450-500 kcal tüki kohta … Vaja läheb: 2 suurt musta vormileiba Hernekreem: 250g külmutatud herneid 150g kreeka jogurtit Mädarõigas, sool Peedikreem: 350g kurnatud ja riivitud keedupeeti (400g pakist jääbki peale vee välja pigistamist u 350g alles) 350g kreeka jogurtit 35-45g mädarõigast 2-4 küüslauguküünt, soola Munakreem: 4 M suuruses keedetud muna 400g klassikalist kodujuustu 60g kerget majoneesi Värsket tilli, soola Tee nii: Esmalt lõika leivaviiludelt ääred ja moodusta 3 leiva kihti. Jäta esimene kiht vormi põhja ja pintselda piimaga üle (võib kasutada ka puljongit). Kata leivad peedikreemiga, tasanda ja lao peale teine kiht leiba. Pintselda jälle piima või puljongiga ja kata munakreemiga. Mina laotasin värske hakitud tilli munakreemi alla, mitte ei seganud seda kreemi sisse (nõnda jääb ristlõige kollasem). Kata tasandatud munakreem kolmanda leivakihiga ja fooliumiga. Aseta tordile natukene lisaraskust ja aseta külmikusse seisma. Vahetult enne serveerimist kata viimane leivakiht hernekreemiga ja kaunista meelepäraselt. Mina kaunistasin kurgi, vutimunade, tiigerkrevetide, näkileivade ja rukkilillega. Retsepti näed ka Helena Instagramis SIIN