Vahukooresed maasikad

56 kommentaari
Vahukooresed maasikad

Üks asi, mis kindlsti peab kuuluma iga suve juurde on värsked marjad ning ennekõike maasikad. Maasikad on kõige paremad just värskena ning neid peaks ikka kuhjaga sööma.. niikaua ja niipalju kui kõhtu mahub!

 

Suussulavad maasikad vahukoorega

Vaja läheb:

1 dl värskeid maasikaid
2 dl vahukoort
pool granaatõuna
vanillisuhkrut
mündilehti
natukene sidrunimahla

 

Valmistamine:

Puhasta maasikad ja eemalda granaatõunast seemned. Lõika suuremad maasikad sektoriteks ning väikemad võid lihtsalt pooleks lõigata. Sega kausis granaatõuna seemned, maasikad, vanillisuhkur ja sidrunimahl. Vahusta vahukoor ning maitsesta see suhkruga. Aseta igasse pokaali natuke maasikaid ning kata see ilusa vahukooremütsiga. Kaunistuseks säti peale paar mündilehte ja maasikaviilu ning peale võid riivida veel ka apelsini või sidrunikoort. 

*Soovi korral võid ka banaani lisada! 

Magusat suve !

 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja