Reklaam sulgub sekundi pärast

Vanaema kapsapirukas

See kapsapirukas maitseb nagu vanaema tehtud.


See kapsapirukas maitseb nagu vanaema tehtud.

 

Vaja läheb 28 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi.

 

Tainas:

100 g hapukoort

300  g nisujahu

1 muna

150g võid

1 tl suhkrut

1 g soola

 

Kate:

500 g kapsast

3 muna

 

Kuidas teha:

Sega jahu, sool ja suhkur. Ilusa jahumäe keskele lisada muna, hapukoor ja võikuubikud. Ja nüüd käed tööle. Sõtku kõik see ilusaks palliks, mässi kilesse ja pista külmikusse.

Pane munad keema ja keeda kõvaks. Riivi kapsas võimalikult peeneks, lisa sool ja pipar ja prae pannil kuumas õlis umbes 10 minutit. Lisa kapsale hakitud munad ja sega.

Võta külmikust tainas ja jaga kaheks osaks- suuremaks ja väiksemaks. Ühest tuleb piruka põhi ja teisest peale kaunistused.

Määri koogivorm võiga kokku (võid veel riivsaiaga üle raputada). Rulli suurem osa taignast ilusaks ringiks ja tõsta see koogivormi põhja, jättes umbes 2-3 cm kõrgemad servad äärde. Puista peale kapsa ja muna segu.

Ja nüüd lase fantaasial lennata, kuidas kasutad teist osa taignast. Võid teha võrestiku, aga kaunistada võib kuidas iganes. Taignast kaunistust peab pealt ka määrima kas muna või piimaga, siis tuleb ilus läige.

Ahi soojendada 180-kraadini  ja 45 min pärast on maailma parim kapsapirukas valmis.

 

Allikas Okomarket, autor Tairi