Värske kurgi supp spinati ja munaga

30 kommentaari
Värske kurgi supp spinati ja munaga

  Kanapuljongiga tehtud maitsev roheline supp, kus peategelaseks on hoopiski värske kurk ja rikkalikult rohelist, lisandiks keedetud muna ja hea kodumaine maitsestatud toorjuust pehme saiaga, võib vahvalt üllatada.
 

Liharohke jaaniaeg on möödas. Peale jaanipäeva keerab alanud suvi toitumises teise lehekülje. Värsked nutikad salatid ja külmad supid. Lihtsad köögiviljaroad ja koduaia- ning metsamarjadest tehtud mõnusad maiused. Kuid kui ilmad on heitlikud, kosutab ka soe supp tõhusalt keha. Kanapuljongiga tehtud maitsev roheline supp, kus peategelaseks on hoopiski värske kurk ja rikkalikult rohelist, lisandiks keedetud muna ja hea kodumaine maitsestatud toorjuust pehme saiaga, võib vahvalt üllatada.


kanapuljong

1 pikk värske kurk

1 sibul

punt rukolat, spinatit, koriandrit, tilli, käharpeterselli, rohelist sibulat

Lisandiks iga sööja kohta 1 keedetud muna

Farmi toorjuust (redise, mädarõika jne.)

pehmed kuklid

 

Keeda kanaselgadest näiteks 1,5 l kastrulis puljong. Piisab ka ühest suurest kanakoivast. Riisu vaht ja maitsesta soola, piprasegu, Vahemere ürdiseguga. Lisa keetmise ajal üks hakitud sibul. Tükelda värske kurk väikesteks kuubikuteks ja lisa valmis maitsestatud puljongile. Vali paras punt rohelist: rukolat, spinatilehti, koriandrit, tilli, mahedat käharpeterselli ja rohelist sibulat. Keeda iga sööja jaoks üks muna. Lisa roheline supile, lase mõned minutid vaikselt keeda, timmi maitset vajadusel.

Serveeri hea pehme kukli, Farmi maitsestatud toorjuustuga. Munarattad lisa igaühele taldrikusse. Kanaliha kasuta hoopiski mõnes põnevas salatis. Lisatud roheline, eriti spinat, hiilgavad kõik väärtuslike vitamiinidega. Hellita end suvel kõikvõimaliku kasuliku rohelisega, siis on sügisele lihtsam vastu minna. 

 

 

Pille Viljamaa