Reklaam sulgub sekundi pärast

VÄRVIKIREV SUPP kevadpühaks

Õhus on kevadet - päike sulatab räästaservi, linnukesed siristavad ennastunustavalt ning ega esimesed õienupukesedki enam kaugel pole. Värvikirevad kevadpühad on kohe-kohe käes. 

Pärast talvist kaamost on särtsakad värvid justkui vitamiinisüst, mis teeb tuju iseenesest heaks. Värve tasub tuua nii tuppa kui taldrikule. Peagi saabuva munadepüha meeleolus võib valmistada rõõmsavärvilise supi kalast ja klimpidest. 

Kuna kokkamiseks ei kulu kümmet minutitki, sobib see forelli-klimbisupp ideaalselt argipäevaõhtusöögiks. Samas võib kiirelt valmivat suppi pakkuda ka kevadpühal lõunasöögiks või eelroaks - nii jääb kokkamise kõrvalt rohkem aega munade värvimiseks ja seltskonna nautimiseks!

Supi põhjaks oli Mamma forellisupp, milles kõik head maitsed ja olulised koostisosad juba olemas. Kuna Mamma suppidele ei pea isegi vett lisama, teevad need elu eriti lihtsaks. Pane ainult potti, tõsta paariks minutiks tulele ning ongi serveerimiseks valmis! Et roog saaks pisut toekam, võib lisada sinna isetehtud klimpe. Tavaliselt tehakse klimbisuppi kanast, aga kala on praegusel ajal eriti kasulik, sest annab hädavajalikke vitamiine, sealhulgas D-vitamiini, mis on päikesevaesel ajal veel eriti kasulik!

Muide, kes veel ei teadnud, siis eriti maitsvate klimpide saladus on pisut supileent klimbitainas! Proovi järele!

FORELLISUPP KLIMPIDEGA 

Koostis:

4 Mamma forellisuppi

Klimbid:

2 spl supileent
4 spl jahu
soola
pipart
pool lahtiklopitud muna
maitserohelist ja ürte (näiteks persillade-maitseainesegu)

Valmistamine:

Vala supid suuremasse potti ja soojenda pliidil.

Klimbitaina valmistamiseks sega kokku jahu, muna, maitseained ja 2 spl supileent (supileeme lisamine annab klimpidele eriti hea maitse!). 

Võta tainast teelusikasuurused portsud ja lükka teelusika peal olev tainas teise teelusika abil kuuma supi sisse. Kui kõik tainas on klimpidena supile lisatud, lase paar minutit keeda. Valmis!