Reklaam sulgub sekundi pärast

Võrgutav kakao-apelsinikook

Kakao-apelsinikook on hõrgutav plaadikook šokolaadiglasuuriga. Maitsetest domineerivad värske apelsin ning suusulav šokolaad. Suurepärane magustoit sõbrapäeva toidulauale.



Kakao-apelsinikook

 

Vaja läheb:

150 g nisujahu

20 g kakaopulbrit

250 g võid

70 g suhkrut

50 g tuhksuhkrut

soola

Täidis:

1,25 dl värskelt pressitud apelsinimahla

1 apelsini riivitud koor

50 g maisitärklist

1 tl sidrunimahla

10 g võid

160 g apelsinimarmelaadi

1 dl vett

Glasuur:

3 spl 35% rõõska koort

1,5 spl heledat suhkrusiirupit

90 g tumedat šokolaadi

 

Valmistamine:

Kuumuta ahi 170 kraadi juurde. Vooderda 20x20 cm vorm küpsetuspaberiga. Sega kausis jahu, kakao ja näputäis soola. Klopi või, suhkur ja tuhksuhkur mikseriga suurel kiirusel kreemjaks. Lisa kuivained. Sõtku ühtlaseks ning suru koogivormi laiali. Torka siit-sealt kahvliga läbi. Küpseta ahjus 25-30 minutit, kuni koogipõhi on katsudes tahke. Lase 10 minutit jahtuda. Valmista täidis. Aja potis madalal kuumusel keema apelsinimahl, 1 dl vett, maisitärklis ja sidrunimahl. Keeda segades, kuni see on paksenenud. Tõsta tulelt ning sega hulka või ja marmelaad. Määri täidis koogipõhjale ja küpseta veel 5 minutit. Lase jahtuda ning tõsta vorm 1 tunniks külmikusse. Valmista glasuur.  Aja koor ja siirup potis keema. Võta tulelt ning lisa riivitud šokolaad ja sega, kuni glasuur on ühtlane. Määri glasuur koogile ning pane veel 30 minutiks külmikusse. Tõsta kook ettevaatlikult lõikealusele ning lõika ruudukujulisteks tükkideks.

 

Allikas: Kuldne šokolaadiraamat

 

 

Mirjam Simmer

Kokakunsti toimetaja