Võrratu vürtsikilusalat

22 kommentaari
Võrratu vürtsikilusalat

Advendiaeg jätkub ettevalmistustega. Hea on kingisoovid lähedastelt kokku korjata ja peolaua menüü üle mõtiskleda. Kellele meeldib traditsioonides püsida, kellel midagi uut katsetada või muuta. Vürtsikilusalat on niisugune võrratu salat, mis üllatab positiivselt paljusid. 
 

Advendiaeg jätkub ettevalmistustega. Hea on kingisoovid lähedastelt kokku korjata ja peolaua menüü üle mõtisk-leda. Kellele meeldib traditsioonides püsida, kellel midagi uut katsetada või muuta. Vürtsikilusalat on niisugune võrratu salat, mis üllatab positiivselt paljusid. 

 

 

Salati jaoks läheb vaja:

1 karp vürtsikilu

5 keedumuna

1 sibul

1 pikk värske kurk

8 keskmist keedetud kartulit

4 marineeritud kurki

majoneesi, hapukoort

maitseaineid, maitserohelist

sidrunimahla

sinepit

 

Keeda koorega kartulid ja jahuta. Keeda munad. Koori kartulid ja haki väikesteks kuubikuteks. Peenesta munad, 1 muna jäta kaunistamiseks. Puhasta vürtsikilu, eemalda pea, sisikond ja kont. Kui ei meeldi kilu üldse puhastada, vali pakk kilufileesid. Haki kilu parajateks tükkideks, väga peeneks pole vaja hakkida, siis muutub salati sees kilu sodiks. Jäta paar tervet fileed salati kaunistamiseks.

Värske kurgi ja marineeritud kurgi koos kasutamine annab salatile just selle õige krõmpsu maitse. Lõigake kurgid sobivateks tükkideks, jätke kurke ka kaunistamiseks. Peenestage sibul. Segage meelepärasest majoneesist – võite kasutada lahjat toodet -, sinepist ja hapukoorest salatikaste, maitsestage soola, pipra, sidrunimahla ja võimalusel tilli, peterselliga. Segage salat, pange külmkappi maitsestuma. Enne serveerimist kaunistage munasektorite, rullikeeratud kilufileede, kurgivaliku ja maitserohelisega. Sobib pakkuda ka verivorsti kõrvale törtsu pohlamoosiga. 

Pille Viljamaa