Reklaam sulgub sekundi pärast

Gurmeekool vol 1: viskimarinaadis ahjulõhe, fenkoli-apelsini salat tiigerkrevettidega

Ühel novembripäeval leidis aset Buduaari talvine gurmeekool. Kogunesime kaunisse Kreutzwald hotelli restorani Nipernaadi, et Gourmet Clubi toodete retseptide ja paljude kokaraamatute autori Imre Kose juhendamisel valmistada ja nautida pidulauale sobivate söökide ja jookide kooskõla. Avaldame gurmeekooli esimese erilise maitsestusega kalaroa retsepti. Järgmisel reedel järgmine hõrgutis.

Ühel novembripäeval leidis aset Buduaari talvine gurmeekool.  Kogunesime kaunisse Kreutzwald hotelli restorani Nipernaadi, et Gourmet Clubi toodete retseptide ja paljude kokaraamatute autori Imre Kose juhendamisel valmistada ja nautida pidulauale sobivate söökide ja jookide kooskõla. Avaldame gurmeekooli esimese erilise maitsestusega kalaroa retsepti. Järgmisel reedel järgmine hõrgutis.

Viskimarinaadis ahjulõhe

4 x 150 g lõhefileed
sidrunimahla
soola, värskelt jahvatatud musta pipart
8 cl The Glendronach 12 YO viskit
2 spl siirupit/mett
1/2 sidruni riivitud koor
1 oks basiilikut


Glendronach 12YO


Pea 200 aastat vana Glendronach viskivabrik on viskisõprade hulgas väga kõrgelt hinnatud ja seda peetakse viskimaailma üheks sirgjoonelisemaks šerrivaadi laagerduse esindajaks. 12-aastane Glendronachi linnaseviski on laagerdunud Hispaaniast pärit Oloroso šerri vaatides.

- aseta lõhe portsiontükid pärgamendiga kaetud ahjuplaadile
- maitsesta sidrunimahla, soola-pipraga
- sega kokku viski, siirup, sidrunikoor ja hakitud basiiliku lehed
- kata lõhetükid seguga
- küpseta eelkuumutatud ahjus 160 kraadi juures u 12 minutit

Fenkoli-apelsini salat tiigerkrevettidega

2 fenkolit
2 apelsini viljaliha sektorid
6 suurt rohelist oliivi / 12 varrega kapparit
8-12 tiigerkreveti saba (toorest)
1 kimp rukolat
1 tl seemnega sinepit
1 tl Gourmet Clubi apelsini-kapparisinepit
1 dl extra virgine oliivõli
1/2 tšillikauna
3 spl valget veini
soola, pipart

Gourmet Club apelsini-kappari sinep. Vahemerelikult aromaatse maitsebuketiga sinep. Müügil suuremates toidukauplustes ja esinduskaupluses Viru tn 17, Tallinn.

- lõika fenkol pooleks ja eralda puised kanna- ja varreosad
- viiluta ristilõikes võimalikult õhukesteks viiludeks (võimalusel kasuta köögikombaini)
- sega kokku oliivõli, sinepid, hakitud tšilli ja veiniäädikas ning marineeri selles fenkol, aegajalt segades u 20 minutit
- piserda puhastatud tiigerkreveti sabadele sidrunimahla ja küpseta pannil vähese oliivõliga kiirelt (väldi üleküpsetamist)
- sega kokku salatikomponendid: fenkol, apelsini viljaliha sektorid, oliivid/kapparid ja rukola
- serveeri ahjusooja lõhega

 

 

Hõrke maitsenaudinguid!

Krista Maldur

[gallery ids="1893112,1893121,1893128,1893136,1893143,1893150,1893157,1893164"]