Reklaam sulgub sekundi pärast

Kõrvitsa-lillkapsa püreesupp tšilliga

 

Kõrvitsa kollased kerad seisavad hästi kuivas keldris ka talvel. Kui tahtmine kõrvits lahti lõigata ja vanaemade moodi purki marineerida, tasub muud-ki toredat sellest päikesekarvalisest köögiviljast teha. Valmista värvilisi ahju- ja panniroogasid; pista kõrvitsat pastasse, headeks lisanditeks erinevad köögiviljad ja juustud; keeda maitse-kaid moose koos sidruni ja apelsiniga või tulise tšilliga ning populaarseid püreesuppe, kuigi mässamist nõuab see omajagu.

Tänase püreesupi jaoks kanapuljong tasub ka ise keeta, sest muutlikud ilmad lausa vahel nõuavad head kuuma suppi, mis kosutab.

 

Kõrvitsa kollased kerad seisavad hästi kuivas keldris ka talvel. Kui tahtmine kõrvits lahti lõigata ja vanaemade moodi purki marineerida, tasub muud-ki toredat sellest päikesekarvalisest köögiviljast teha. Valmista värvilisi ahju- ja panniroogasid; pista kõrvitsat pastasse, headeks lisanditeks erinevad köögiviljad ja juustud; keeda maitse-kaid moose koos sidruni ja apelsiniga või tulise tšilliga ning populaarseid püreesuppe, kuigi mässamist nõuab see omajagu.

Tänase püreesupi jaoks kanapuljong tasub ka ise keeta, sest muutlikud ilmad lausa vahel nõuavad head kuuma suppi, mis kosutab.

Supi jaoks läheb vaja:

500 g lillkapsast

500 g kõrvitsat

1 porgand

1 kartul

1 sibul

jupp porrut

2 küüslauku

4 kirsstomatit

kanapuljongit

soovi korral kohvikoort

pool pakki toorjuustu

tšillipiprakauna

soola, cayenne pipart

õli

seesamiseemneid

 

Pane tükeldatud lillkapsas koos kartuliga kanapuljongisse keema. Puhasta kõrvits koorest ja seemnetest. Seemned pane kuiva kohta kuivama. Kuumuta pannil õlis kõrvitsakuubikud, laastudeks tõmmatud porgand, seibideks lõigatud roheline porruosa ja hakitud sibul. Keeruta madalas kuumuses peaaegu valmimiseni. Viimasena lisa purustatud küüslauk, soovi järgi peeneks hakitud tšillikaun ja kirsstomatid. Kui lillkapsas ja kartul hakkavad puljongis pehmenema, lisa tore kollakirju mass pannilt kastrulisse, vajadusel lisa kanapuljongit, et köögivili oleks kõik vedelikuga kaetud, keeda vaiksel kuumusel pehmeks.

Kõrvitsat puhastades tasub mõni tükk tooreltki suhu pista. Kuna kõrvits on üsna pehme maitsega, lisa enne saumikseri kasutamist soola, cayenne pipart või muid oma köögis kasutuses olevaid piprasegusid. Lase veidi jahtuda, sega saumikseriga ühtlaseks massiks. Lisa soovi korral kohvikoort, mina panustasin puljongile. Lõpuks lisa toorjuust, mul oli Miree toorjuust gorgonzolaga. Kui soov on teravam supp saada, lisa punast tšillikauna ka toorelt sametise supi sisse.

Serveeri sama toorjuustuga kaetud krõbeda saia või leivaga, puista supile seesamiseemneid ja tšillipiprarattaid. 

 

Pille Viljamaa