Kõrvitsa kollased kerad seisavad hästi kuivas keldris ka talvel. Kui tahtmine kõrvits lahti lõigata ja vanaemade moodi purki marineerida, tasub muud-ki toredat sellest päikesekarvalisest köögiviljast teha. Valmista värvilisi ahju- ja panniroogasid; pista kõrvitsat pastasse, headeks lisanditeks erinevad köögiviljad ja juustud; keeda maitse-kaid moose koos sidruni ja apelsiniga või tulise tšilliga ning populaarseid püreesuppe, kuigi mässamist nõuab see omajagu. Tänase püreesupi jaoks kanapuljong tasub ka ise keeta, sest muutlikud ilmad lausa vahel nõuavad head kuuma suppi, mis kosutab. Kõrvitsa kollased kerad seisavad hästi kuivas keldris ka talvel. Kui tahtmine kõrvits lahti lõigata ja vanaemade moodi purki marineerida, tasub muud-ki toredat sellest päikesekarvalisest köögiviljast teha. Valmista värvilisi ahju- ja panniroogasid; pista kõrvitsat pastasse, headeks lisanditeks erinevad köögiviljad ja juustud; keeda maitse-kaid moose koos sidruni ja apelsiniga või tulise tšilliga ning populaarseid püreesuppe, kuigi mässamist nõuab see omajagu. Tänase püreesupi jaoks kanapuljong tasub ka ise keeta, sest muutlikud ilmad lausa vahel nõuavad head kuuma suppi, mis kosutab. Supi jaoks läheb vaja: 500 g lillkapsast 500 g kõrvitsat 1 porgand 1 kartul 1 sibul jupp porrut 2 küüslauku 4 kirsstomatit kanapuljongit soovi korral kohvikoort pool pakki toorjuustu tšillipiprakauna soola, cayenne pipart õli seesamiseemneid Pane tükeldatud lillkapsas koos kartuliga kanapuljongisse keema. Puhasta kõrvits koorest ja seemnetest. Seemned pane kuiva kohta kuivama. Kuumuta pannil õlis kõrvitsakuubikud, laastudeks tõmmatud porgand, seibideks lõigatud roheline porruosa ja hakitud sibul. Keeruta madalas kuumuses peaaegu valmimiseni. Viimasena lisa purustatud küüslauk, soovi järgi peeneks hakitud tšillikaun ja kirsstomatid. Kui lillkapsas ja kartul hakkavad puljongis pehmenema, lisa tore kollakirju mass pannilt kastrulisse, vajadusel lisa kanapuljongit, et köögivili oleks kõik vedelikuga kaetud, keeda vaiksel kuumusel pehmeks. Kõrvitsat puhastades tasub mõni tükk tooreltki suhu pista. Kuna kõrvits on üsna pehme maitsega, lisa enne saumikseri kasutamist soola, cayenne pipart või muid oma köögis kasutuses olevaid piprasegusid. Lase veidi jahtuda, sega saumikseriga ühtlaseks massiks. Lisa soovi korral kohvikoort, mina panustasin puljongile. Lõpuks lisa toorjuust, mul oli Miree toorjuust gorgonzolaga. Kui soov on teravam supp saada, lisa punast tšillikauna ka toorelt sametise supi sisse. Serveeri sama toorjuustuga kaetud krõbeda saia või leivaga, puista supile seesamiseemneid ja tšillipiprarattaid. Pille Viljamaa
Mammu Couture uus looming — FOTO: Mammu Couture Ilu ja mood Juba täna! Kevadine Tallinn Fashion Week saab Kalev spaas helge alguse
Kriss Soonik show — FOTO: Erlend Štaub Ilu ja mood Kevadine Tallinn Fashion Week sai Kalev spaas meeleoluka alguse
Liis Lemsalu — FOTO: Liis Lemsalu/Instagram Keha ja vaim LIIS LEMSALU avameelselt: ma näen, kui paljud vaevlevad samade probleemide küüsis
Üksinda reisile — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Üksinda reisile? 7 soovitust, kuidas selleks valmistuda
Mineraalid ja testosteroon — FOTO: Unsplash.com Sisuturundus Mineraalid ja testosteroon: hormonaalse tervise toetajad