SUVINE GURMEEKOOL VOL3: Tumedas õlles hautatud oad

SUVINE GURMEEKOOL VOL3: Tumedas õlles hautatud oad

Jätkame suvise Buduaari Gurmeekoolis, mis toimus mai keskpaigas restoranis Kuldmokk, sündinud retseptide avaldamisega. Seekordse Gurmeekooli menüü lähtus mahedast ja ökoloogiliselt puhastest toorainetest, millest valmisid vahemerelikud aiapidude menüüsse sobivad road.

Retseptide autoriteks oli restorani Kuldmokk pererahvas Irma ja Jüri ning kokteilimeistriks Martin. Pidulikul sündmusel on kombeks ka joogipoolisel maitsemeeli hellitada.

Seekordne retsept on suuremale seltskonnale sobiv toekam roog, mis sobib suurepäraselt grill-liha kaaslaseks.

TUMEDAS ÕLLES HAUTATUD OAD

Kaheksale

200 g suitsupeekoniviile
7 dl hakitud sibulat
2 küüslauguküünt, peenelt hakitud
1500 g cannellini-oa konservi (valged kidney-oad )
3,5 dl Itaalia käsitööõlut Baldin Super
3 spl õunaäädikat
3 spl BILLINGTON’S melassisuhkrut
2 spl nii tomatipastat kui Dijoni sinepit
1 tl nii tšillipipart, meresoola kui värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine:

Soojenda ahi 200 kraadini. Kuumuta peekonit pannil, kuni see on mõnusalt pruun. Eemalda peekon pannilt, tõsta paberile. Lisa pannile hakitud sibul, pruunista pidevalt segades u 8 minutit, lisa küüslauk ja sega veel 1 minut. Lisa oad, õlu, õunaäädikas, melassisuhkur, sinep, tšillipulber, sool ja pipar.

Sega kõik läbi ja lisa peekon. Tõsta pann ahju ja kuumuta ilma kaaneta, kuni segu on paksenenud. See peaks aega võtma umbes 30 minutit.

Naturaalsest rafineerimata roosuhkrust valmistatud BILLINGTON’S melassisuhkur

Melassisuhkur on ülimalt pehme pruun suhkur, mis sisaldab kõikidest suhkrutest kõige rohkem naturaalset melassi ning tal on sügav värv ning rikkalik maitse. Sobib hästi šokolaadikookide, hakkliha ja rahvustoitude, marinaadide ja BBQ-roogade valmistamisel. 

 

Joogisoovitus: Mount Gay Black Barrel Dark & Ginger Ale

Mount Gay Black Barrel maitse: kompleksne ja rikkalik, suitsune. Lisanüansiks ingverijook. Tänu väga kvaliteetsetele koostisosadele on Mount Gay rummid kõrgelt hinnatud ja saanud väga palju kuldmedaleid erinevatel jookide hindamistel. Mount Gay rummid on tuntud hästi maheda maitse poolest, milles on tunda kõige rohkem tamme, vaniljet, tumedat šokolaadi ja ka küpsete puuviljade noote. Leia suurematest kauplustest. 

 

 

Eelmised Gurmeekooli retseptid olid: LIHAVEISE PICANHA MAROKOPÄRASES GRILLMARINAADIS ja KOHVI-ŠOKOLAADI-MANDLIJAHUPANNKOOGID

Mõnusat aiapidudehooaja algust!

Krista Maldur