Miss Kätlin Valdmets avab Barcelonas Eesti traditsioonidega tervisekohviku

Miss Kätlin Valdmets avab Barcelonas Eesti traditsioonidega tervisekohviku

Kas Barcelonas võiks olla restoran-kohvik, kus pakutakse tervislikke sööke, mis on saanud inspiratsiooni Eesti köögist? Just selline unistus on Miss Kätlin Valdmetsal, kes juba pikemat aega Hispaanias elab ja töötab, ning mis seal salata, ka Kätlini elukaaslane on Hispaaniast pärit. Buduaar vestles Kätliniga toiduvalmistamisest ning unistusest avada oma kohvik.

Kas Barcelonas võiks olla restoran-kohvik, kus pakutakse tervislikke sööke, mis on saanud inspiratsiooni Eesti köögist? Just selline unistus on Miss Kätlin Valdmetsal, kes juba pikemat aega Hispaanias elab ja töötab, ning mis seal salata, ka Kätlini elukaaslane on Hispaaniast pärit. Buduaar vestles Kätliniga toiduvalmistamisest ning unistusest avada oma kohvik.

Kätlin on õppinud 3,5 aastat kokandust Väike-Maarja õppekeskuses, kus ta omandas teadmisi ka kondiitri ja kulinaaria valdkonnas. Eestis elades oli kokkamine tema jaoks vaid hobi, ent täna tunneb ta toiduvalmistamise vastu suurt kirge ning soovib sellega ka oma tuleviku siduda. “Pärast kooli lõpetamist töötasin kokana mitmes Eestis restoranis, kuid mul puudus pühendumus ning peagi otsustasin, et kokandus jääb vaid minu hobiks. Täna, seitse aastat hiljem, tunnen iga päevaga üha suuremat kirge toiduvalmistamise vastu. Vabadel päevadel veedan enamik ajast köögis, kus ma saan rahulikult uusi ja tervislikke retsepte katsetada. Teine tegur, mis minus kokapisiku välja tõi, on minu elukaaslane – mulle väga meeldib teistele süüa valmistada. Üksi olles ei olnud mul soovi köögis nii palju aega veeta,” räägib Kätlin.

Kui Kätlin oli väike laps, käis ta pidevalt oma emal köögis järgi ning pani kirja kõik koostisosad, mida tema ema toidu sisse pani. Ta tegi seda kusjuures täiesti vabatahtlikult ning suure pühendumusega. Just sel põhjusel soovitas ema tal kokandust õppima minna. 

Täna unistab Kätlin oma pisikesest kohvikust, mis võiks asuda Barcelonas. “Ma ei sooviks sellest veel väga palju avaldada, kuid minu meeltes on unistusena juba mõnda aega olnud päris enda väike hubane kohvik parimate tervislike jookide ja kohviga, kergete salatite ja küpsetistega. Siin Barcelonas võiks minu ettevõte saada maigu ka eesti toidu traditsioonidest. Minu peamine idee oleks luua tervisekohvik, kus pakutakse toite, mis sobivad ka neile, kes kannatavad erinevate toidutalumatuste käes,” tõdeb Kätlin.

Palusime Kätlinil lugejatele jagada retsepti, mis oleks tervislik ning ühtlasi ka maitsev – selleks on gluteenivaba porgandikook!

Retsept: gluteenivaba porgandikook

Vaja läheb:

200g riivitud porgandit

100g rosinaid

100g riisijahu

100g kookoshelbed

2 tl küpsetuspulbrit

4 tk muna

1dl puuviljasuhkrut

2 spl kookosrasva

Valmistamine:

Sega ühes kausis riivitud porgand rosinate ja kookoshelvestega. Sega teises kausis riisijahu küpsetuspulbriga. Vahusta kolmandas kausis kergelt munad suhkruga ja sulatatud kookosrasvaga. Lisa jahusegu ning siis ülejäänud ained kõik ühte kaussi.
Küpseta 24 cm läbimõõduga vormis 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Jahuta ja naudi!

Kes soovib, võib koogile lisada purustatud pähkleid ja piparkoogimaitseainet, ning kui kook katta toorjuustuglasuuriga, sobib see ka sünnipäevalauale.

 

Karin Karu