Reklaam sulgub sekundi pärast

PALJAS PORGAND sai valmis põneva vegan retseptiraamatuga

Hinnatud blogija Paljas Porgand, kodanikunimega Merilin Taimre, on välja tulnud neljanda retseptiraamatuga, mis kannab pealkirja "Mu süda kuulub kolmele - toidule, loomadele ja minule". Tegemist on raamatuga, milles leiduvad retseptid on kõik vegan ehk siis need ei sisalda grammigi loomset toorainet ning on enamuses ka gluteeni- ja suhkruvabad.

Merilin tõdeb, et taimne eluviis on kogumas üha suuremat kõlapinda ka siinsamas Eestis ning mida aeg edasi, seda rohkem eestlasi otsustab veganlust ka ise proovida.

"Selle raamatu eesmärk ongi pakkuda võimalikult lihtsat, samas kompaktset teavet veganluse kohta – olgu lugejaks vegan või mitte. Usun, et taimetoitlus võiks saada osaks kõigile, rakendades seda kas täielikult iga päev või ainult üks päev nädalas. Igasugune samm tervislikuma ja loomadesõbralikuma eluviisi suunas on teretulnud! Üks tõeliselt meeleolukas, isuäratav raamat nii fotograafia, toidu kui tervisliku eluviisi nautlejatele," kirjeldab Merilin oma värsket raamatut.

Raamatuid on võimalus soetada eelmüügist otse Merilini käest juba praegu - see tähendab seda, et raamat läheb sinu poole teele lähimasse Omniva pakiautomaati juba 27. novembril.

Raamatuesitlused toimuvad aga järgnevatel kuupäevadel: 

Raamatu ametlik esmaesitlus 6. detsembril kell 17.30 Viru keskuse Rahva Raamatus

8. detsembril kell 13.00 Pärnu Keskuse Apollos

8. detsembril kell 17.00 Tartu Lõunakeskuse aatriumis

Lisaks toimub Eesti Rahvusraamatukogus 4. detsembril kell 16.00 jõuluteemaliste raamatute esitlus ning nende seas on ka Merilini raamat.

Palusime Merilinil Buduaari lugejatele jagada ka paar retsepti, mis pärinevad loomulikult just sellest uuest raamatust. Nii valiski blogija välja ühe soolase ja ühe magusa retsepti. 

Vegan pasteet on midagi, mida klassikalise pasteedi austajad ei oskaks vegan toiduna ette kujutada. Näitan inimestele, kui lihtne on teha pasteeti hoopis tervislikumalt ja loomadesõbralikumalt. 

Peedipasteet

kogus: 1 purk

220 g keedetud või konserveeritud punaseid ube
50 g keedupeeti
30 g tahiinit
1 tl suitsupaprika maitseainet
½–1 tl Himaalaja soola
½ tl jahvatatud vürtsköömneid

Tee nii:

Töötle kõik koostisosad köögikombainis ühtlaseks. Serveeri.

Pannkoogid ei pea olema tehtud munast, piimast ja valgest nisujahust. Raamatust leiab mitmeid väga eripäraseid tervislikke täistaimseid pannkoogiretsepte!

Matcha-šokolaadipannkoogid

kogus: kahele

140 g (gluteenivaba) jahu
250 g mandlipiima
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl matcha-pulbrit
50 g šokolaaditükke
½ tl vanilliekstrakti
näpuotsatäis Himaalaja soola
steviat või vahtrasiirupit magustamiseks
kookosõli praadimiseks

Tee nii: 

Sega kokku kõik kuivained. Vala hulka piim ja sega ühtlaseks. Seejärel lisa šokolaad. Prae kookosõliga madalal kuumusel kohevad pannkoogid. Serveeri.