Buduaari GURMEEKOOL vol 4: Cavalier piimašokolaadi mousse

Buduaari GURMEEKOOL vol 4: Cavalier piimašokolaadi mousse

Eelmise aasta viimane gurmeekool oli meil õige magus. Valmistasime Dominic peakoka Allar Oeselja õpetussõnade järgi viite erinevat šokolaadist magusrooga ning üks neist oli siinne mõnus kreemjas piimašokolaadist koosnev mousse.

Eelmise aasta viimane gurmeekool oli meil õige magus. Valmistasime Dominic peakoka Allar Oeselja õpetussõnade järgi viite erinevat šokolaadist magusrooga ning üks neist oli siinne mõnus kreemjas piimašokolaadist koosnev mousse.

Cavalier piimašokolaadi mousse

Koostisained:

4 munakollast

400 g vahukoort

400 g Cavalier piimašokolaadi

väike tass espressot või topeltkanget kohvi 

4 cl Vana Tallinn Winter Spice likööri 

40 g võid

40 g jahu

 

Valmistamine:

Sulata šokolaad kuumaveevannil. Vahusta munakollased suhkruga. Koor vahusta nii, et see jääks kergelt vahune. Sega munavahu hulka esmalt leige sulatatud šokolaad ja siis vähehaaval vahustatud koor. Lisa espresso (kohv). Jaga mousse vormidesse või pokaalidesse ja tõsta neljaks tunniks külmkappi. 

Kuna meie kasutatud Cavalier šokolaadid ei sisalda mitte üks raas suhkrut, vaid need on saanud magusaks loodusliku magusainega stevia, siis nautisime kokkamist ja valminud magustoitude ärasöömist südametunnistuse piinadeta. 

Cavalier Milk šokolaad, 85 g

Belgia šokolaad Cavalier Milk on 36% kakaoubade sisaldusega piimašokolaad, mis ei sisalda suhkrut, vaid looduslikku magustajat stevia’t. 

Müügil suuremates Selverites, Stockmannis, Tallinna ja Tartu Kaubamajas ja Lesscarbs e-poes www.lesscarbs.eu.

 

Joogikooslus: Vana Tallinn Winter Spice liköör

Liviko liköörimeistrid on loonud joogi Vana Tallinn Winter Spice, mille klassikalisele eelkäijale on maitseks lisatud soojustandvaid vürtse: kaneeli, kardemoni, aniisi ja muskaati.