Reklaam sulgub sekundi pärast

Gurmeekool vol 3: mini tuuletaskud Dooley’s kreemi ja õunastruudli kompotiga

Imre Kose juhendamisel toimunud Buduaari talvises gurmeekoolis õppisime valmistama imehea sisuga maitsvaid tuuletaskuid, mis Imre enda sõnul on alati õnnestuv magusroog. Nii see tõepoolest oligi!

Imre Kose juhendamisel toimunud Buduaari talvises gurmeekoolis õppisime valmistama imehea sisuga maitsvaid tuuletaskuid, mis Imre enda sõnul on alati õnnestuv magusroog. Nii see tõepoolest oligi!

Õunastruudli kompott

3 Granny Smith õuna
50 g rosinaid
50 röstitud ja tükeldatud metspähkleid
1/2 tl kaneeli
4 spl heledat siirupit

- paisuta rosinad toatemperatuulil vees u 20 min ja kurna
- koori õunad ja eemalda seemnekoda, ning tükelda kuubikuteks
- kuumuta kastrulis siirup ja lisa segades õunakuubikud
- maitsesta kaneeliga ja lisa seejärel rosinad ja pähklid
- vajadusel lisa natuke siirupit
- jahuta ja lisa eeltäidetud tuuletaskutele

 

Gourmet Club'i tuuletaskud

Sega mikseriga kokku 200 g tuuletasku segu ja 300 g sooja vett, aseta tainas lusika või pritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda plaadile pisut vett ja küpseta +220C 20 minutit.

Gourmet Club´i tooteid leiab enamikest suurematest toidupoodidest, kohvikutest ja Tallinna esinduspoest Viru 17.
Vaata lisaideid www.gourmetclub.ee

 

 

Dooley's kreem

200 g toorjuustu
2 tl Meira vanillsuhkrut
2 dl 35% koort
4 cl Dooley's Toffee koorelikööri

- vahusta koor vanillsuhkruga ja sega koos likööriga ettevaatlikult toorjuustuga kohevaks massiks
- lõika tuuletaskutelt kaaned ja täida kreemiga pool sisust





Dooley’s Toffee ainulaadse maitse annab naturaalne iirisekaramell. Erinevalt traditsioonilistest koorelikööridest on Dooley’s valmistatud viina, mitte viski baasil. Viinal on puhtam ja pehmem maitse lastes maitses enam domineerida maitselisadel ja koorel, mitte niivõrd alkoholil.

 

Meeldivat kokkamist!

Krista Maldur

[gallery ids="1905338,1905347,1905358,1905366,1905373,1905383,1905391"]