Gurmeekool vol 4: Viski-glasuuritud pardifilee vürtsika viigimarjakastmega

10 kommentaari
Gurmeekool vol 4:  Viski-glasuuritud pardifilee vürtsika viigimarjakastmega

Traditsioonilised sealiha ja hapukapsa söömad on jõuludega edukalt möödas ja uue aasta vastuvõtu peoks on Imre Kose meile gurmeekooliga seoses pakkumas võrratut pardiliha retsepti. Nagu meie seekordsele kokale omane, ei puudu ka lisandina hõrk kaste. Vahuveini kõrvale võiks külalistele pakkuda premium klassi kvaliteediga viskinaudingut.

Traditsioonilised sealiha ja hapukapsa söömad on jõuludega edukalt möödas ja uue aasta vastuvõtu peoks on Imre Kose meile gurmeekooliga seoses pakkumas võrratut pardiliha retsepti. Nagu meie seekordsele kokale omane, ei puudu ka lisandina hõrk kaste. Vahuveini kõrvale võiks külalistele pakkuda premium klassi kvaliteediga viskinaudingut.

 

Viski-glasuuritud pardifilee

2 pardifileed
soola, värskelt jahvatatud musta pipart
4 cl Berianch Single Peated Malt 10YO viskit
2 spl heledat siirupit/mett

– lõika pardifileed pooleks ja lõika noaga naha poolele ruudustik
– maitsesta soola-pipraga ja pruunista kiirelt mõlemalt poolt kuldpruuniks
– aseta pärgamendiga kaetud ahjuplaadile nahk ülespoole ja kata viski-siirupi seguga
– küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures u 10 minutit
– võta ahjust ja kata u 2-3 minutiks fooliumiga
– viiluta seejärel ja serveeri koos lisanditega

Benriach 10 YO Curiositas

Enamiku viskide puhul saavutatakse kerge turbasuitsu maitse viskis turbamaitselise allikavee kasutamisega. Kümme aastat vana Benriach turbasuitsuaroom on võimendatud tootmises kasutatud traditsiooniliselt turbasuitsuga kuivatatud linnastest, mis on Speyside’i viskide puhul ebatavaline.

Tegemist on alkoholiga ja tarbi mõõdukalt!

Vürtsikas viigimarjakaste

100 g kuivatatud viigimarju
5 spl demerara suhkrut
50 g koorevõid
3 spl palsamiäädikat
2 dl punast veini
2 oksa tüümiani või peterselli
musta pipart, soola

– tükelda viigimarjad ja aseta u 20 minutiks vette paisuma 
– sulata kastrulis segades suhkur ja või
– lisa vähehaaval palsamiäädikas ja vein ning tüümian
– lisa seejärel kurnatud viigimarjad ja kuumuta keskmisel kuumusel, kuni konsistents on ühtlane
– lisa vajadusel väheke veini
– maitsesta soola ja pipraga

 

Meeleolukat vana-aasta ärasaatmist!

Krista Maldur