Gurmeekool vol 5: tumeda šokolaadi fondant-kook jäätise ja kirsikastmega

10 kommentaari
Gurmeekool vol 5: tumeda šokolaadi fondant-kook jäätise ja kirsikastmega

Talvise Buduaari gurmeekooli magusroogade retseptid oli imelihtsalt valmistatavad ja seda tänu Imre Kose Gourmet Clubi kaubamärki kandvatele koogisegudele. Seekord valmisid tumeda šokolaadi hõrgud koogikesed. Dooley’se kohvimaitselise koorelikööri tilgake koogikeste südames andis lisaks maitsele ka mõnusa suussulava tekstuuri.

Talvise Buduaari gurmeekooli magusroogade retseptid oli imelihtsalt valmistatavad ja seda tänu Imre Kose Gourmet Clubi kaubamärki kandvatele koogisegudele. Seekord valmisid tumeda šokolaadi hõrgud koogikesed. Dooley’se kohvimaitselise koorelikööri tilgake koogikeste südames andis lisaks maitsele ka mõnusa suussulava tekstuuri.

Meie nautisime valminud tulemust jäätise ja karamellise kirsikastmega. Koogisegud ja Dooley’s liköör on kõigis suuremates toidupoodides kenasti saadaval. 

 

Tumeda šokolaadi fondant-kook

– sega omavahel ühtlaseks massiks 350 g Gourmet Clubi Tarte au Chocolat koogisegu, 3 kanamuna ja 150 g toiduõli või sulavõid
– määri ramekin-vormid kergelt võiga
– kalla vorm u 45 g tainast
– lisa tumeda šokolaadi tükikesi, Dooley’s Espresso koorelikööri ja seejärel 45 g tainast
– küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 10 minutit

 

Palsami-karamell kirssidega

200 g külmutatud kirsse
3 spl demerara suhkrut
50 g võid
3 spl palsamiäädikat
8 cl portveini
1/2 tl kardemoni

– sulata kastrulis segades suhkur ja või ning lisa vähehaaval äädikas, portvein ja kardemon
– kuumuta keskmisel kuumusel, kuni konsistents on siirupjas
– tõsta kuumust ja lisa vahetult enne serveerimist külmunud kirsid ja sega kuumutades u 1 min
– serveeri koos sooja šokolaadi fondant-koogi, jäätisega ja klaasikese Dooley’s Espresso likööriga.

Dooley’s Espresso koorelikööri valmistamisel kasutatakse oluliselt väiksema rasvasisaldusega koort kui enamikus teistes kooreliköörides. Väiksem rasvasisaldus annab Dooley’sele kreemlikööride jaoks tavatult hea segatavuse, võimaldades seda kasutada peaaegu igat tüüpi kokteilides.

Magusat maitsemaailma!

Krista Maldur