Kevadine gurmeekool vol 2: kreemjas juustusalat Biotta peediga

7 kommentaari
Kevadine gurmeekool vol 2: kreemjas juustusalat Biotta peediga

Buduaari kevadine gurmeekool jätkub hõrgu kitsejuustusalatiga, mille retsepti jagas meile Villa Mary peakokk Vladislav Korpusov, kes on 2011. aastal pärjatud  “Aasta koka” tiitliga. Selle hõrgu peedi ja kitsejuustu salati võlu peitub maitsestamises, milleks kasutasime ökoloogilisi mahlu, kvaliteetset rapsiõli ning ka premium klassi kitsejuustu. 

Buduaari kevadine gurmeekool jätkub hõrgu kitsejuustusalatiga, mille retsepti jagas meile Villa Mary peakokk Vladislav Korpusov, kes on 2011. aastal pärjatud  “Aasta koka” tiitliga. Selle hõrgu peedi ja kitsejuustu salati võlu peitub maitsestamises, milleks kasutasime ökoloogilisi mahlu, kvaliteetset rapsiõli ning ka premium klassi kitsejuustu.

Kreemjas juustusalat Biotta peediga

8-le
240 g kitsejuustu
320 ml vahukoort
240 g marineeritud peeti
400 g värske peeti
400 g rohelisi salateid
soola
tükeldatud tüümiani
küüslauku
rosmariini
Biotta peedimahla
BioSnaky lutserniseemneid
Olivia küpsetusõli

Aja vahukoor keema ning lisa kitsejuust. Sega, kuni see muutub mõnusaks kreemjaks vahuks.
Aseta värske peediviilud küpsetusplaadile ning puista peale tüümiani, küüslaugu, rosmariini ja soola segu. Seejärel piserda kogu plaaditäis õrnalt Olivia küpsetusõli ja Biotta peedimahlaga üle.
Peedi marineerimiseks kasutatakse Villa Marys valge veini äädikat, suhkrut, soola ja vett. Äädika ja vee suhe on 3:1. Soola ja suhkrut maitse järgi.
Sega salatilehed peedi marineerimisest järele jäänud vedelikuga läbi.
Aseta taldrikule küpsetatud ja marineeritud peediviilud, nende vahele kitsejuustu kreem ning kõige peale salat.

Biotta punapeedimahl
See mahl sisaldab väärtuslike looduslikke betatsüaniide (annavad peedile punase värvuse), mis tugevdavad keha oma kaitsesüsteemi ja aitavad parandada rakufunktsioone.

BioSnacky lutserni seemned idandamiseks
Hariliku lutserni idandid on olulised vitamiinide ja mineraalainete allikad. Kergelt terav, õrnalt aromaatne maitse annab erilise hõngu paljudele roogadele.

Biotta mahlad ja BioSnaky seemned on müügil Selverites, Tallinna ja Tartu kaubamajas, Port Arturis, Viimsi Marketis, Kauperis, Kaupmehe hulgiladudes ja mahetoodete poodides üle Eesti.

Olivia küpsetusõli

Kõrgekvaliteediline Olivia rapsiõli on valmistatud 100% kodumaisest rapsist, mille on kasvatanud Eesti parimad põllumehed. Eestis kasvatatud toorainest valmistatud kohalik toit on tervislik ja maitsev, sest Sulle parim kasvab Sinu enda elukoha läheduses.

 

 

 

Maitsvaid toidunaudinguid!

Järgmisel reedel oodake siin rubriigis õrnu kammkarpe.