Reklaam sulgub sekundi pärast

Kevadine gurmeekool vol 5: Dessert “Villa kevad”

Seekordne Buduaari gurmeekool oli pühendatud tervislikule toiduvalmistamisele ning puhastele ja looduslikele maitsetele.

Kevadine Buduaari gurmeekool on pühendatud tervislikule toiduvalmistamisele ning puhastele ja looduslikele maitsetele.

Meie peakokaks ja juhendajaks oli 2011. aastal “Aasta koka” tiitliga pärjatud Villa Mary kokk Vladislav Korpusov, kes oma pakutavates toitudes kasutab ainult tervislikke ja looduslikke tooraineid. Kevadise gurmeekooli viimaseks retseptiks on peakoka eksklusiivne dessert, mida pakutakse ka luksuslikus Villa Marys.

Dessert „Villa kevad“

200 g valget šokolaadi + 100 g šokolaadi puru jaoks
1 tl suhkur
130 ml vahukoor
1 želatiinileht
100 ml 2,5% piim
25 g 80% võid toatemperatuuril
15 g fenkoliseemneid
100 g küpsiseid
Olivia rapsiõli
noaotsaga soola

Sega omavahel fenkoliseemned, suhkur, sool, koor ja lase madalal kuumusel keema. Tõsta tulelt ja lase 10 minutit seista.
Aseta želatiinileht külma vette ja pärast 3 minutit sega see koorega seni, kuni leheke on lahustunud.
Sulata 200 g valget šokolaadi, kalla šokolaadimass blenderisse ning madalal kiirusel lisa või ja jahtunud kooresegu. Mikserda keskmisel kiirusel 2 minutit.
Seejärel aseta segu lamedale taldrikule ning vähemalt kaheksaks tunniks külma. Tõsta seejärel segu uuesti blenderisse ja mikserda, kuni kreem on piisavalt paksenenud.
Šokolaadipuru jaoks kuumuta pann, küpseta valget šokolaadi kuni pruuni värvuse saavutamiseni, jahuta puru külmkapis. Purusta jahtunud šokolaaditükid blenderis koos küpsistega ja tilgakese Olivia rapsiõliga.

 



 

 

Olivia rapsiõli

Väärtusta kohalikku: kasutades Olivia rapsiõli, toetad meie põllumehi ja aitad edendada Eesti maaelu.


Häid maitseelamusi ja kaunist nädalavahetust!