Reklaam sulgub sekundi pärast

Kuidas säilitada tänaseid toidujääke?

Hea perenaine ei pea ilmtingimata kolm korda päevas süüa vaaritama. Toitu, mille valmistad tänaseks, võid vabalt serveerida veel ka homme või isegi nädala pärast. Seda aga vaid juhul, kui oled kinni pidanud  õigetest toidu säilitamise reeglitest.

Hea perenaine ei pea ilmtingimata kolm korda päevas süüa vaaritama. Toitu, mille valmistad tänaseks, võid vabalt serveerida veel ka homme või isegi nädala pärast. Seda aga vaid juhul, kui oled kinni pidanud  õigetest toidu säilitamise reeglitest.

• Tihti kipuvad toidujäägid pärast söömist lauale või kapiservale seisma jääma ning nendega plaanitakse tegeleda kunagi hiljem. Kui sul on kavas toidujääkidest homme sööki valmistada, siis kanna hoolt selle eest, et toidujäägid jõuaksid võimalikult kiiresti ja kinnikaetult külmkappi.
• Uuesti ülessoojendatavaid toidujääke tuleb alati korralikult läbi küpsetada, praadida või keeta.
• Paljud toidud on paremad, kui neid uuesti läbi ei küpsetata – näiteks ahju- või praeliha on maitsvam, kui see on viiludeks lõigatud, uuesti maitsestatud ja serveeritud pigem jahedalt kui uuesti läbi küpsetatult.
•  Küpsetatud toidujääkide säilitamise üldreegel on mitte hoida neid külmkapis kauem kui kolm päeva, aga alati tasub usaldada eelkõige oma maitse- ja lõhnataju. Kui kahtled, siis pigem viska minema.
• Kui seljataga on suurem pidu, pulmad või juubel ning sul on rohkem toidujääke, siis katsu lähipäevil mitte vaja minevad jäägid esimesel võimalusel sügavkülma panna.
Kui plaanid rooga toidujääkidest, tee enne kindlaks, kas sul on olemas kõik komponendid, mida uue roa valmistamiseks vaja läheb.

 

Buduaar.ee