Prantsuse GURMEEKOOL vol 1: siidris küpsetatud mesised juurikad grilljuustuga

8 kommentaari
Prantsuse GURMEEKOOL vol 1: siidris küpsetatud mesised juurikad grilljuustuga

Buduaar käis koos sõpradega prantsuspärases restoranis Lusikas, et õppida tuntud peakoka Allar Oeselg käest, kuidas maitsestada ja valmistada aiapidudele sobivaid hõrke gurmeeroogi ka grillil.

Buduaar käis koos sõpradega prantsuspärases restoranis Lusikas, et õppida tuntud peakoka Allar Oeselg käest, kuidas maitsestada ja valmistada aiapidudele sobivaid hõrke gurmeeroogi ka grillil.

Kuna tegemist oli Prantsuse köögi roogadega, kasutas ka Allar Oeselg prantslaste eeskujul toitude maitsestamisel alkoholi. Avaldame esimese valminud toidu retsepti, milleks on:

Siidris küpsetatud mesised juurikad grilljuustuga

*2 paprikat
*2 pastinaaki
*4 kartulit
*2 porgandit
*1 väiksem tsukiini
*4 suuremat ratast Kalamatsi praejuusut 
*1 spl mett
*3 spl oliivõli 
*5 spl Ecusson Brut siidrit
*ürte ja küüslauku

Puhasta juurikad ja lõika sinule sobivateks tükkideks, maitsesta soola, mee, oliivõli ja siidriga.
Aseta juurikad fooliumisse ja seejärel tõsta grillile küpsema. Tõsta ka kitsepiimast praejuust grillile küpsema.
Serveeri koos grillitud kitsejuustu ratastega. Naudi koos naturaalse kuiva Ecusson siidriga.


Ecusson

Maailma tuntuim ja armastatuim naturaalne siider on Ecusson, mida toodab Prantsusmaa suurim siidritootja CCLF juba 1919. aastast. Nende siidreid on tunnustatud rohkete auhindadega ning näiteks Ecusson Brut tunnistati hiljuti Prantsusmaal koguni kuldmedali vääriliseks. Sortimendis on ka 100% roosadest õuntest valmistatud siider (Rose) ning uudisena naturaalne pirnisiider (ehk perry) Ecusson Poiré. Sõltuvalt sordist jääb Ecussoni 75 cl klaaspudeli hind kauplustes 4 ja 5 euro vahele (kallim on Rose, 8-9 eurot) ja nii kuiv kui ka magus siider on saadaval ka 33 cl klaaspudelis (ca 2 eurot).

Ecusson Brut 100% õunamahlast valmistatud kuiv õunasiider. Rikkaliku maitse ja sügavkuldse värvusega.

Meeldivaid grillimisõhtuid!