Suvine Gurmeekool vol 1: Amuse Bouche ürdipannkook mascarpone-knell’i ja forellimarjaga

Suvine Gurmeekool vol 1: Amuse Bouche ürdipannkook mascarpone-knell’i ja forellimarjaga

Buduaari gurmeekooli korraldamise tõukeks sai soov tuua suvisele peolauale Itaalia maitseid. Kutsusime taas kokku oma head sõbrad, et üheskoos Viru tänaval asuvas itaaliapärases restoranis Al Bastione kokates meeldivalt aega veeta ja soojadesse suveõhtutesse uusi maitseideid leida. 

Buduaari gurmeekooli korraldamise tõukeks sai soov tuua suvisele peolauale Itaalia maitseid. Kutsusime taas kokku oma head sõbrad, et üheskoos Viru tänaval asuvas itaaliapärases restoranis Al Bastione kokates meeldivalt aega veeta ja soojadesse suveõhtutesse uusi maitseideid leida. 

Üheskoos Veski Mati esindajatega saabus meie toiduvalmistamisele rikkalik tootevaru, mis sisaldas retseptide olulisi komponente. Altia Eesti esindaja abil lisandusid trendikate suvekokteilide komponendid Campari, Aperol ja Frangelico, millest segati iga roa juurde sobiv kokteilijook. 

 

Valmistasime Al Bastione peakoka Kirill Kirejevi abiga viie serinevad itaalipärast rooga, millest esimese hõrgutise leiate siit.

Amuse Bouche

Ürdipannkook mascarpone-knell’i ja forellimarjaga

Koostisained:

0,5 l piima 

50 g tilli 

1 muna  

10 g soola

5 g pipart 

250 g Veski Mati Eriti Head nisujahu 

500 g mascarpone-toorjuustu 

200 g forellimarja 

jääkuubikuid 

 

Valmistamine:

Aseta till mõneks sekundiks kuuma vette ja tõsta seejärel kiirelt jääkuubikutega külma vette. Nii säilib tilli ilus roheline värv. Pane till koos kõikide ülejäänud komponentidega, välja arvatud jahu, blenderisse. Blenderda mass kergelt läbi ja lisa jahu, et moodustuks tainas.

Aseta tainas alguses külmale pannile, lisa kuumust ja küpseta pannkoogid, aga nii, et pannkoogid ei pruunistuks. Anna jahtunud pannkookidele ümmargune kuju kas vormi või tavalise joogiklaasi abil. Kata minipannkoogid mascarpone-kreemi, forellimarja ja ürtidega. 

 

Kasutasime: Veski Mati Eriti hea nisujahu

 

Kokteilisoovitus: 

CAMPARI TOONIK 

4 cl Camparit

16 cl tavalist toonikut 

Täida veiniklaas jääga, lisa koostisained. Pigista sisse ühe laimisektori mahl, sega ning kaunista laimiviiluga.

Tähelepanu tegemist on alkoholiga! 

 

 

Mõnusat reedet ja head kokkamist- kokteilitamist!