Suvine Gurmeekool vol 3: Tomati-basiiliku penned pühvli-mozzarella’ga

Suvine Gurmeekool vol 3: Tomati-basiiliku penned pühvli-mozzarella’ga

Itaalia köögi toidud tundub, et maitsevad kõikidele inimestele ühtviisi head, eriti kui need on ka väga hästi valmistatud nagu meie suvise Buduaari Gurmeekoolis need olid.  Meie gurmeekooli peakokaks oli Kirill Kirejev restoran-suveaed-kohvikust Al Bastione.

Tundub, et Itaalia köögi toidud maitsevad kõigile inimestele ühtviisi head. Eriti, kui need on ka väga hästi valmistatud. Meie suvises Buduaari Gurmeekoolis see nii oligi. Meie gurmeekooli peakokaks oli Kirill Kirejev restoran-suveaed-kohvikust Al Bastione.

Kutsusime kokku oma vanu ja uusi sõpru ning asusime Veski Mati pennedest ja Campari aperatiividest imelisi maitseid looma. Kolmandaks toiduks valmis meil hõrk pastaroog. 

Tomati-basiiliku penned pühvli-mozzarella’ga

Koostisained:

500 g Veski Mati penne pastat 

500 g purustatud tomateid

50 g mugulsibulat 

10 g küüslauku

10 g soola 

5 g pipart 

10 g suhkrut 

250 g kirsstomateid

50 g basiilikut 

250 g pühvli-mozzarella’t 

50 g oliiviõli

30 g Grana Padano parmesani 

 

Valmistamine:

Koori ning tükelda sibul ja küüslauk ning prae kergelt. Lisa purustatud tomatid ning hauta 30 minutit. Püreeri saadud mass blenderis ning maitsesta soola, pipra ja suhkruga.

Keeda pasta al dente. Pasta keemise ajal pane pannile tomatikaste, poolitatud kirsstomatid ja rebitud basiilik. Lisa oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta pannil olev kastmemass ja lisa sellele keedetud pasta. Lisa Grana Padano juust ja oliiviõli ning serveeri pühvli-mozzarella ja värske basiilikulehega.

 

Kasutasime: Veski Mati penne pastat 500 g

 

Kokteilisoovitus: 

CAMPARI ORANGE 

4 cl Camparit

16 cl apelsinimahla

Täida klaas jääga, lisa koostisained, sega ja kaunista apelsiniviiluga. 

Tähelepanu tegemist on alkoholiga!

Ilusat seltskondlikku reedet!