Suvine Gurmeekool vol 4: Šokolaadimüsli toorjuustu-vaniljekreemi ja värskete maasikatega

Suvine Gurmeekool vol 4: Šokolaadimüsli toorjuustu-vaniljekreemi ja värskete maasikatega

Kätte on jõudnud magusate päikeseküpsete maasikate aeg ning oma järgmise suvise Buduaari Gurmeekooli magusaretsepti olemegi ülekülvanud maitsvate marjadega. Buduaar ja sõbrad käisid Al Bastone restoranis sealse peakoka Kirill Kirejevi juures valmistama õppimas itaaaliapraseid magustoite.

Kätte on jõudnud magusate päikeseküpsete maasikate aeg ning oma järgmise suvise Buduaari Gurmeekooli magusaretsepti olemegi ülekülvanud maitsvate marjadega. Buduaar ja sõbrad käisid Al Bastone restoranis sealse peakoka Kirill Kirejevi juures valmistama õppimas itaaaliapraseid magustoite.

Esimese magustoidu retsepti leiate siit ja teise avaldame järgmisel reedel. 

Šokolaadimüsli mille-feuille toorjuustu-vaniljekreemi ja värskete maasikatega

Koostisained:

500 g Veski Mati rosina-pähkli täisteramüslit

500 g tumedat šokolaadi 

500 g Cremé Bonjour toorjuustu

2 vaniljekauna, sh seemned 

200 g vahustamata vahukoort

värskeid maasikaid maitse järgi

20 g värsket münti 

 

Valmistamine:

Sulata šokolaad veevannil. Lisa müsli. Rulli saadud mass kahe suurema küpsetuspaberilehe vahel õhukeseks ja aseta külmkappi tahenema.

Vahusta toorjuust suhkruga, lisa vaniljekaunaseemned ja vahukoor ning vahusta tugevaks massiks. Tõsta vahukooremass pritskotti ja serveeri desserti vaheldumisi müsli-šokolaadiplaadi ja vahustatud kreemiga. Kaunista värskete maasikate ja mündiga. 

 

Kasutasime: Veski Mati rosina-pähkli täisteramüslit 500 g

Kokteilisoovitus: 

FRANGELICO & LIME 

4 cl Frangelicot

jääd

2 laimisektorit

Täida viskiklaas jääga, lisa Frangelico. Pigista laimisektoritest mahl klaasi, lisa laimiviilud ning sega.

Frangelico on tugeva isiksuse ja huvitava taustaga pähkliliköör. Aroomis on tunda intensiivset sarapuupähklit. Maitse tekstuur on rikkalik. Rõhutatud on delikaatne pähklimaitse, mida toetavad vanilje ja tume šokolaad.

Serveerimissoovitus

Tänu Frangelico mõõdukale alkohilisisaldusele ja kergele tekstuurile on teda parim nautida nii puhtalt kui jääga, võib lisada laimi. Sobib kokteilide segamiseks. Pikenda Frangelicot Coca-Cola, Ginger Ale või soodaveega.

Tähelepanu tegemist on alkoholiga!

Ilusat suve jätku!