Suvine Gurmeekool vol 5: Tiramisu

Suvine Gurmeekool vol 5: Tiramisu

Suvise Buduaari itaaliapärase gurmeekooli viimaseks retseptid pakume teile imehead magustoitu, mis on saanud klassikalisele retseptile väikse lisanüansi. Al Bastione retoran-suveaed peakokk Kirill Kirejev lisas serveeringule erilise tatrarösti, mis maitses imehea.

Suvise Buduaari itaaliapärase gurmeekooli viimaseks retseptid pakume teile imehead magustoitu, mis on saanud klassikalisele retseptile väikse lisanüansi. Al Bastione retoran-suveaed peakokk Kirill Kirejev lisas serveeringule erilise tatrarösti, mis maitses imehea.

Tiramisu

Koostisained:

15 Lady Fingers küpsist

300 g mascarpone-toorjuustu

3 muna

200 g suhkrut 

20 g lahustuvat kohvi 

200 g vahukoort 

50 ml espressot 

4 cl Amaretto likööri

100 g Veski Mati tatart 

 

Valmistamine:

Sega kokku munakollased, suhkur ja lahustuv kohv ning vahusta. Lisa mascarpone, suhkruga vahustatud munavalged ja lõpuks vahustatud vahukoor. 

Lõika küpsised kuubikuteks, pane klaasidesse ning immuta espresso- ja Amaretto-seguga. Kata küpsised tiramisukreemiga ja jahuta külmkapis.

Keeda tatar, jahuta ning kuivata. Karamellista suhkur pannil ja lisa tatar. Sega läbi ja jahuta ning purusta. Kaunista tiramisu kakaoga ning puista peale karamelliseeritud tatart. 

Kasutasime: Veski Mati tatart

Soovime sooja suve ja soovitame suve trendijooki:

APEROL SPRITZ 

4 cl Aperoli

6 cl kuiva vahuveini

2 cl gaseeritud vett

Täida klaas jääga, lisa koostisained, apelsiniviil ja sega.

Tähelepanu tegimist on alkoholiga!

 

Ilusat ja meeleolukat suve jätku!