Reklaam sulgub sekundi pärast

Vutimunast üllatus!

Tihti toidupoes kanamune ostes ei märka me nende kõrval seisvaid vutimune. Tundub, et keegi nagu ei tahagi neid osta. Ja sageli ei oskagi me ei neid korvi panna, sest kardame, et ei oska neist midagi valmistada ning raha läheb raisku. See kõik muutub! Vutimunad pole mitte lihtsalt ilus garneering, vaid nendest saab ka valmistada huvitavaid ning vahest lausa üllatavaid roogasid.

 

Peidetud vutimunad 

12 tk

500 g hakkliha

1 porgand

1 keskmine sibul

2 viilu saia

1 suurem keedetud kartul

12 vutimuna

1 kanamuna

natuke piima

värsket basiilikut ja salveid

Valmistamine:

Keeda vutimunad kõvaks. Koori ja riivi porgand. Sega toasooja hakkliha sisse riivitud porgand ning väikesteks tükkideks hakitud sibul. Leota piimas sai ja eemalda koorik, pressi üleliigne vedelik välja. Lisa hakklihasegule sai, kanamuna ning murenda sisse ka keedukartul. Sõtku ühtlaseks ja maitsesta soola, pipra ning peeneks hakitud salvei ja basiilikuga. Koori vutimunad ning mässi iga muna ümber hakklihasegust vooder. Aseta pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures keskmises vahes niikaua, kuni pallid on kuldpruunid. Serveeri kartulipüree, külmkastme ja mõne hea värske salatiga.

*Külmkastme jaoks läheb vaja marineeritud kurki ja hapukoort. 

Haki kurk väikesteks kuubikuteks, lisa hapukoor ja maitsesta soolaga.

 

Head isu ! 

 

Mirjam Simmer

 

Köögikunsti toimetaja