Kvaliteetsed šokolaadid muutuvad peagi veelgi maitsvamaks, ja mis veel - ka palju tervislikumaks. Nimelt avastasid teadlased mooduse, kuidas kakaoubasid, millest šokolaadi valmistatakse, töödelda nii, et väärtuslikud toitained ei läheks kaduma. Huvitaval kombel suutsid nad parandada ka šokolaadi maitset! Kvaliteetsed šokolaadid muutuvad peagi veelgi maitsvamaks, ja mis veel - ka palju tervislikumaks. Nimelt avastasid teadlased mooduse, kuidas kakaoubasid, millest šokolaadi valmistatakse, töödelda nii, et väärtuslikud toitained ei läheks kaduma. Huvitaval kombel suutsid nad parandada ka šokolaadi maitset! Dr Emmanuel Ohene Afoakwa, kes töötab Ghana ülikooli laboris, viis oma meeskonnaga läbi põhjaliku uuringu, mille eesmärgiks oli leida viis, kuidas röstida kakaoubasid nii, et nendes sisalduvad antioksüdandid jääksid alles. Kui siiamaani on kakaoubasid röstitud kõrgel kuumusel ning lühikest aega korraga, siis dr Emmanueli meeskond katsetas madalamaid temperatuure ning pikemat röstimisperioodi. Tulemusena selgus, et madalam temperatuur ei hävita kasulikke toitaineid ning šokolaadid, mis nendest valmistati, maitsesid veelgi paremini. Teisipäeval, 24. märtsil teavitas meeskond oma avastusest ka välismeediat ning nad said Belgia valitsuselt vajaliku toetuse, et uurimustööd jätkata. Kui kõik läheb nii nagu dr Emmanuel loodab, jõuavad tema tervislikud ning hõrgud šokolaadid ühel hetkel ka poelettidele. Allikas: huffingtonpost.com
Seidi Voogre — FOTO: Seidi Voogre/Instagram Ilu ja mood FOTOD: SEIDI VOOGRE näitas, mida sellerimahla joomine tema näoga tegelikult teinud on
Kirsti Timmer — FOTO: TV3 Keha ja vaim NÕID KIRSTI TIMMER avaldas, mida unes ussi nägemine tegelikult tähendab
Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma? — FOTO: Serenita Sisuturundus Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma?
Üksinda reisile — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Üksinda reisile? 7 soovitust, kuidas selleks valmistuda