Reklaam sulgub sekundi pärast

Psühholoogid väidavad, et see nipp aitab vähendada söögiisu

Sveitsi Baseli Ülikooli psühholoogia doktorandid Oliver Genschow ja Leonie Reutner kinnitavad, et vastavalt ülikooli ja nende koostöös läbi viidud uurimusele mõjutab taldriku ja joogiklaasi värv inimese toiduisu.  

Sveitsi Baseli Ülikooli psühholoogia doktorandid Oliver Genschow ja Leonie Reutner kinnitavad, et vastavalt ülikooli ja nende koostöös läbi viidud uurimusele mõjutab taldriku ja joogiklaasi värv inimese toiduisu.  

"Me usume, et värvil on oluline roll mõjutamaks ja vähendamaks ebatervisliku toidu tarbimist," kinnitavad doktorandid. Uuring tõestas, et kui inimestele pakuti tüüpilisi ebatervislikke snäkke punaselt taldrikult, siis vähenes nende poolt tarbitav toidu kogus. Uuringu käigus läbi viidud eksperimendis, kus inimestele pakuti erinevat värvi taldrikutelt soolakringleid, tõestas, et kõige rohkem võeti toitu siniselt ja seejärel valgelt taldrikult.  Punaselt taldrikult sõid inimesed vähem ja ei pannud ise seda tähelegi. Sama efekt oli ka karastusjookide puhul - kui jooki serveeriti punasest klaasist, siis tarbisid inimesed seda vähem. 

Psühholoogid usuvad, et punase värvi pidurdav mõju on psühholoogiline, kuna erinevates olukordades nagu näiteks liikluses kasutatakse punast värvi kui keeluvärvi ja see mõjub ka toidu puhul. 

Antud uuring ei  selgitanud siiski välja, kas samasugune mõju on punasel värvil ka juhul, kui sellega on dekoreeritud söögituba või restoran, ning kas punast värvi toitu, nagu näiteks maasikat ja paprikat, söövad inimesed seetõttu vähem.

 

Allikas: Today.com

Buduaar.ee