Vahemere toidulaud aitab ennetada vähki

Vahemere toidulaud aitab ennetada vähki

Vahemere toidulaua tervislikkuse kohta saadi taas selgeid tõendeid, kirjutab ajaleht American Journal of Clinical Nutrition.

Vahemere toidulaua tervislikkuse kohta saadi taas selgeid tõendeid, kirjutab ajaleht American Journal of Clinical Nutrition.

Vahemere piirkonna traditsioonilise toidu tervislikkust on tõestatud juba paljudes uuringutes. Tulemuste kohaselt aitab Vahemere söök ära hoida südame- ja veresoonkonna haiguseid, mitut liiki vähki, närvisüsteemi haiguseid ja neist tulenevaid surmajuhtumeid.

Itaalia teadlaste poolt läbiviidud meta-analüüs põhineb 2,2 miljoni inimese andmetel 17 erinevast uuringust. Uuringu aeg vaheldus neljast kuni kahekümne aastani.

Vahemere piirkonna traditsiooniline toidulaud sisaldab palju juurvilju, kaunvilju, tervislikke taimeõlisid, puuvilju, kiudaineid, kala, mõõdukalt alkoholi ning natuke punast liha ja piimatooteid.

 

Anneli Allikas-Parv

Sarnased artiklid