Suviselt mõnus Bacardi Mojito

13 kommentaari
Suviselt mõnus Bacardi Mojito

17. juunil Pirita restoranis Pärl toimunud Bacardi Mojito joogikoolitusel õpetati seekord, kuidas valmistada klassikalist Bacardi mojitot.

17. juunil Pirita restoranis Pärl toimunud Bacardi Mojito joogikoolitusel õpetati seekord, kuidas valmistada klassikalist Bacardi mojitot.

Mojito, mis on pärit Kuubalt, oli muuseas maailmakuulsa kirjaniku Ernest Hemingway lemmikjoogiks. Päikeselise, kuid tuulise õhtupooliku ajaks pöörasid külalised oma silmad ja kõrvad meisterbarista Helger Aava poole, kelle juhendamisel sai valmistada nii klassikalist Bacardi mojitot kui ka näiteks uuemat kohvimojitot.

Lisaks mitme erineva mojitoretsepti tutvustamisele jagas Aava ka näpunäiteid, milline peaks olema perfektselt valmistatud rohekas rummijook. Meisterbarista jutust selgus, et klassikalise mojito esimese valmistaja üle on vaieldud lausa kohtus, kuid selgust sellesse, kes ikkagi mojitot esimesena valmistas, pole teada.

Küll oskas Aava öelda, mida Bacardi mojito tegemisel silmas pidada. Esiteks tuleks kasutada tükijääd, mitte purustatud jääd, see võimaldab mojito maitseomadustel kauem püsida. Kindlasti tuleks eelistada valget suhkrut või sellest valmistatud suhkrusiirupit, ning õige Bacardi mojito sisse käib münt, mitte piparmünt.

Kusjuures, münt tuleb kokteili sisse panna koos varrega, siis on mündi maitse eriti hästi ära tuntav. Mojitofännide hulgas on läbi aegade lisaks Ernest Hemingway´le olnud ka näitleja Brigitte Bardot ning muusik Nat King Cole.

Bacardi Mojito

Bacardi Superior 4 – 6 cl

Laim 1/2

Münt 2 vart

Suhkrusiirup 2 cl

Mineraalvesi

 
Aseta klaasi poolest laimist lõigatud sektorid, münt ja suhkrusiirup.

Uhmerda laimi korralikult ja münti ettevaatlikult. Ürita
mündilehti vähem uhmerdada, püüa uhmerdada just varsi,
kuna vartest tuleb kõige rohkem mahla. Lisa klaasi jääkuubikud ja
seejärel rumm, sega komponendid segulusikaga korralikult läbi ja pikenda
jook mineraalveega kuni klaasi täitumiseni. Soovitan kasutada
jääkuubikuid, kuna siis ei muutu jook kiiresti vesiseks.

 

Apple Mojito

 
Bacardi Apple 4 – 6 cl

Laim 1/2

Münt 2 vart

Suhkrusiirup 2 cl

Mineraalvesi või Õunamahl

 

Toimi samuti nagu valmistaksid Bacardi Moijtot, aga mineraalvee asemel võid
kasutada õunamahla. Kaunistuseks pane joogi pinnale mõned õunaviilud.

 

Vaarika Mojito

 
Bacardi Razz 4 – 6-cl

Laim 1/2

Vaarikad 20-30 g

Münt 2 vart

Marie Brizard vaarikaliköör  2 cl

Mineraalvesi

 
Valmista samamoodi nagu klassikalist Moijtot, suhkrusiirupi asemel kasuta
vaarikalikööri ja lisaks laimile veel natuke värskeid vaarikaid.

 

Espresso Mojito

Bacardi Apple 4 cl

Münt 2 vart

Suhkrusiirup 2 cl

Espresso 1 tass

Mineraalvesi

 

Aseta klaasi münt ja suhkrusiirup. Uhmerda mündi varsi, jättes lehed
puutumata, lisa Õunarumm, sega korralikult läbi, seejärel täida klaas
jääkuubikutega.

Vala jääle ettevaatlikult espresso ja täida klaas ääreni
mineraalveega.

 

Toimetas Anu Lohk

Buduaar.ee