Reklaam sulgub sekundi pärast

Johanna köögis: Hea päeva alguse muffinid

Täna hommikul oli mul natuke rohkem aega ja traditsioonilise pudru asemel valmistasin hommikusöögilauale hoopis spinati-fetajuustu muffineid. Need kodused ja ahjusoojad pätsikesed kukkusid mul välja nii armsad ja maitsvad, et ma lihtsalt pean seda retsepti teiega jagama. Proovi kindlasti!

Täna hommikul oli mul natuke rohkem aega ja traditsioonilise pudru asemel valmistasin hommikusöögilauale hoopis spinati-fetajuustu muffineid. Need kodused ja ahjusoojad pätsikesed kukkusid mul välja nii armsad ja maitsvad, et ma lihtsalt pean seda retsepti teiega jagama. Proovi kindlasti!

Kogus: 11 muffinit

Kalorid: üks muffin annab umbes 200 kilokalorit

Muusikasoovitus: Nelly Furtado "Turn Off The Light"

Tulemus: Ahjusoojad muffinid annavad positiivne laengu terveks päevaks

Vaja läheb:

Võid praadimiseks (umbes 30 g)

1 pisem sibul

4 küüslauguküünt

Pool tšillikauna

70-100 g spinatit

150 g fetajuustu

260 g jahu

1 tl küpsetuspulbrit

200g ricottat

100 g hapukoort

Umbes 50 g vett

1 muna

0,5 tl musta pipart ja näpuotsaga soola (juust ise on juba piisavalt soolane) 

Kuidas teha:

Koori, haki sibul ja küüslauk. Prae sibul keskmisel kuumusel klaasjaks, lisa küüslauk, peeneks hakitud tšillikaun, spinatilehed ja prae veel mõned minutid või kuni spinat on kergelt närtsinud. Nüüd sega omavahel kokku kuivained ja kui see on tehtud, lisa jahusegule kergelt lahti klopitud muna, ricotta, hapukoor ja vesi. Sega kergelt läbi ja viimasena lisa sibul, küüslauk, spinat, tšilli ja fetajuust. Mina kasutasin segamiseks oma käsi, kuna tainas tuleb paks, siis see variant töötas minu puhul paremini. Valmis tainas tõsta paberitega vooderdatud muffinivormidesse ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 55 minutit või kuni pätsid on saanud endale kuldse kuue. Lase veidi jahtuda ja naudi muffineid ahjusoojalt kohvi/piima kõrvale.

NB! Ma ei teagi, kas muffiniteks neid päris nimetada saab, pigem nagu pätsikesed, aga kuratlikult mahlased ja maitsvad said need sellest hoolimata;)

 

Soovitus:

  • Poolita muffinid ja määri vahele toorjuustu või ricottat
  • Allesjäänud muffinid paki fooliumisse ja soojenda järgmisel hommikul
  • Lisa muffinitele seemneid või pähkleid

 

Johanna

 

[gallery ids="2003691,2003701,2003710,2003719,2003727,2003737,2003746"]