Reklaam sulgub sekundi pärast

Johanna köögis: kallis, ma kahandasin Ameerika õunapiruka!

Hei-hei, armas lugeja! Õunaaeg on käes ja meie õunakookide ralli võib alata. Tänane Ameerika õunakook on mõnusalt mahlane, hõrk ja koos vaniljejäätisega on see ideaalilähedane magustoit. Niisiis, vahetagem oma rannariided taaskord põlle vastu välja:)


Hei-hei, armas lugeja! Õunaaeg on käes ja meie õunakookide ralli võib alata. Tänane Ameerika õunakook on mõnusalt mahlane, hõrk ja koos vaniljejäätisega on see ideaalilähedane magustoit. Niisiis, vahetagem oma rannariided taaskord põlle vastu välja:)

 

Tulemus: päev muutub veelgi magusamaks

Kogus: 7 pisikest korvikest, aga kui võtad kõike topelt,  saad ühe suure õunakoogi (see, mis vastab ikka Ameerika mõõtudele)

Kalorid: 1 korvike annab umbes 300 kilokalorit

Muusikasoovitus: Whitney Houston  "I Wanna Dance With Somebody"

 

Vaja läheb:

Tainas;

175 g nisujahu

120 g võid

15 g suhkrut

umbes 20 ml jäävett 

Täidis:

2 suurt õuna (hapukad ja kõvemad)

75 g suhkrut

1 spl kaneeli

1 tl vanillisuhkrut (mina kasutasin vaniljeseemneid)

1 sidrun

0,5 spl tärklist

määrimiseks 1 muna

Serveerimiseks: jäätis või  vaniljkaste

 

Kuidas teha:

Kõigepealt mõõda kaussi jahu, suhkur ja lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud külm või. Järgnevalt näpi kõik tainaained kiirelt purutaoliseks massiks. Kui see on tehtud, lisa veidi jääkülma vett, sega mass kiirelt ühtlaseks taignaks, mässi tainapall kile sisse ja aseta see vähemalt pooleks tunniks külmikusse.

Samal ajal puhasta ja viiluta õunad. Valmis õunatükkidele lisa juurde maitseained (kaneel, suhkur, vanillisuhkur), tärklis, riiivitud sidrunikoor ja veidi sidrunimahla (mul läks umbes pool sidrunit).

Rulli  vähemalt 2/3 taignast lahti, lõika sellest klaasi abil välja ümmargused kettad ja aseta need muffinivormidesse nii, et tainaservad ulatuksid natuke üle vormi. Allesjäänud tainast lõika välja ribad. Nüüd pole midagi muud teha, kui jagada õunatäidis võrdselt vormidesse ja katta need taignaribadega (põimi kate). Kõige viimasena pintselda korvikesed veel üle lahtiklopitud munaga ja puista peale veidi suhkrut. Küpseta korvikesi 190-kraadises ahjus umbes 35 minutit. NB! Suure koogi puhul eelküpseta põhi (200-kraadises ahjus umbes 8-10 minutit) ja pikenda küpsetamisaega (20-25 minutit).

Serveeri ahjusoojalt koos jäätisega, keele viib alla!

 

[gallery ids="1994110,1994118,1994126,1994135,1994143,1994151,1994161"]